ΓΔ: 2261.56 -0.20% Τζίρος: 41.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:35:35
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Φωτο: SOOC

Το Κίεβο αναμένει συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι μετά την ορκωμοσία του

«Προετοιμαζόμαστε για επαφές στο ανώτατο και σε υψηλό επίπεδο αμέσως μετά την ορκωμοσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χεόρχι Τίχι.

Η Ουκρανία αναμένει επαφές σε υψηλό επίπεδο με την νέα αμερικανική κυβέρνηση αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής συνάντησης μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Κιέβου.

«Αναμένουμε συνάντηση μεταξύ των προέδρων μας διότι για εμάς το βασικό είναι να εργαστούμε μαζί με την Αμερική…προετοιμαζόμαστε για επαφές στο ανώτατο και σε υψηλό επίπεδο αμέσως μετά την ορκωμοσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χεόρχι Τίχι.

Η επίσκεψη στην Ουκρανία του Κιθ Κέλογκ, απεσταλμένου του Τραμπ, καθυστερεί έως μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου για νομικούς παρά για πολιτικούς λόγους, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τίχι δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τους λόγους της καθυστέρησης αυτής. Πηγές δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Reuters ότι η διερευνητικού χαρακτήρα επίσκεψη στο Κίεβο και άλλες ευρωπαϊκές από τον Κέλογκ, που έχει οριστεί από τον Τραμπ να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, αναβλήθηκε έως μετά την ορκωμοσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς είχε «καλή» τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ

Ο Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε ότι είχε «καλή συνομιλία» με τον Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν και την Ουκρανία, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου, της ειρήνης και τη συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία πλησιάζει

Ο Τραμπ εξέφρασε αισιοδοξία για κοντινό τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτιμώντας ότι Μόσχα και Κίεβο θα συμφωνήσουν. Παρόμοια άποψη είχε διατυπώσει πρόσφατα και ο Πούτιν για το τέλος της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση πυρός στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας 9-11 Μαΐου, με αναστολή εχθροπραξιών και ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων ανά χώρα. Ο ίδιος τόνισε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες συνεχίζονται.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ελπίδες για επίσκεψη απεσταλμένων Τραμπ στην Ουκρανία για συνομιλίες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα Αμερικανοί διαπραγματευτές θα επισκεφθούν την Ουκρανία για να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες ειρήνης, τονίζοντας ότι αναμένει εκπροσώπους των ΗΠΑ μέχρι το καλοκαίρι.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο προς ΗΠΑ: Εξηγήσεις για ρωσική πρόταση εκεχειρίας στις 9 Μαΐου

Η Ουκρανία θα ζητήσει διευκρινίσεις από την ομάδα Τραμπ σχετικά με τα στοιχεία της ρωσικής πρότασης για σύντομη κατάπαυση πυρός, καθώς η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.