ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πανοραμική Γάζας πόλης
Πανοραμική εικόνα της Γάζας στο ηλιοβασίλεμα με σύννεφα πάνω από την πόλη.

Η Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα των 3 ομήρων που θα απελευθερωθούν αύριο

Πρόκειται για τους Οφερ Καλντερόν, Κιθ Σίγκελ και Γιάρντεν Μπίμπας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ Αμπού Ομπέιντα στον λογαριασμό του στο Telegram.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν αύριο στην Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για τους Οφερ Καλντερόν, Κιθ Σίγκελ και Γιάρντεν Μπίμπας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ Αμπού Ομπέιντα στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο Γιάρντεν Μπίμπας είναι ο πατέρας του μωρού, του Κφιρ, που ήταν μόλις εννέα μηνών όταν απήχθη, και του Αριελ, που ήταν τεσσάρων ετών κατά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023.

Δεν είναι γνωστή η τύχη του Κφιρ, του Αριελ και της μητέρας τους, της Σίρι, που απήχθησαν ταυτόχρονα. Η Χαμάς είχε ανακοινώσει περί τα τέλη του 2023 ότι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ισραηλινού βομβαρδισμού κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου στην Γάζα.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός Κιθ Σίγκελ, ο οποίος απήχθη μαζί με την σύζυγό του Αβίβα, εμφανίσθηκε σε βίντεο της Χαμάς πέρυσι. Η σύζυγός του απελευθερώθηκε κατά την πρώτη ανταλλαγή ομήρων/κρατουμένων τον Νοέμβριο 2023.

Τα παιδιά του Οφερ Καλντερόν Ερέζ και Σαχάρ, που είχαν απαχθεί μαζί του, απελευθερώθηκαν επίσης κατά την πρώτη ανταλλαγή.

Βάσει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, 33 όμηροι θα πρέπει να απελευθερωθούν συνολικά κατά τις έξι πρώτες εβδομάδες της εκεχειρίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση εκατοντάδων παλαιστινίων κρατουμένων, πολλοί από τους οποίους εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Δεκαπέντε όμηροι, ανάμεσά τους πέντε ταϊλανδοί εργάτες, και 400 παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν μέχρι στιγμής ανταλλαγεί.

Ενενήντα παλαιστίνιοι κρατούμενοι, ανάμεσά τους εννέα ισοβίτες και 81 καταδικασμένοι σε πολυετείς ποινές θα ανταλλαγούν με τους τρεις ισραηλινούς ομήρους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν τίθεται θέμα μόνιμης διχοτόμησης της Γάζας, λέει ο ΥΠΕΞ Ρούμπιο

Ο Μάρκο Ρούμπιο τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν μόνιμη διχοτόμηση στη Γάζα, αν και ο ισραηλινός στρατός έχει τον έλεγχο του μισού θύλακα. Η αμερικανική βοήθεια ανοικοδόμησης δεν θα δοθεί στις περιοχές υπό έλεγχο Χαμάς.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Τέσσερις τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στοχευμένο πλήγμα κατά μέλους της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Νουσεϊράτ, στη Γάζα, παρά την κατάπαυση πυρός, δηλώνοντας πως ο στόχος προετοίμαζε επίθεση εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ξεκινά η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στο Truth Social την έναρξη της «δεύτερης φάσης» της συμφωνίας για τη Γάζα, παρά τις αβέβαιες προοπτικές εκεχειρίας, ζητώντας την επιστροφή των σορών ομήρων και τονίζοντας πως «η δουλειά δεν τελείωσε».
Όμηροι Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εκτός ανταλλαγής ο Μπαργούτι, πιθανή επίσκεψη Τραμπ

Το Ισραήλ δεν προτίθεται να αποφυλακίσει τον Μαρουάν Μπαργούτι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων και Παλαιστίνιων κρατουμένων, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Μαχητές της Χαμάς Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Συμφωνία για λήξη πολέμου, ζητά εγγυήσεις από το Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, στη βάση πρότασης Τραμπ. Η συμφωνία προβλέπει αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων και ανταλλαγή ομήρων. Η Χαμάς καλεί ΗΠΑ και εγγυήτριες να διασφαλίσουν την εφαρμογή της.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς για ενδεχόμενη καθυστέρηση του σχεδίου του

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη Χαμάς να μην καθυστερήσει το σχέδιο για απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση πυρός, τονίζοντας πως δεν θα ανεχτεί νέες απειλές προς το Ισραήλ. Χαιρέτισε επίσης την προσωρινή παύση βομβαρδισμών από το Ισραήλ.