ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Olaf Scholz, Germany, Germania, SPD
Φωτο: Shutterstock

Ο Όλαφ Σολτς στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον Κίρ Στάρμερ

Η κατ' ιδίαν συνομιλία των δύο ηγετών και το γεύμα που ακολούθησε αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των σχέσεων της Βρετανίας με τη Γερμανία και την ΕΕ, τη συνεργασία εντός του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναχωρεί σήμερα για το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ στην κυβερνητική κατοικία «Chequers» κοντά στο Λονδίνο, μετέδωσε το DPA.

Η κατ' ιδίαν συνομιλία των δύο ηγετών και το γεύμα που ακολούθησε αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των σχέσεων της Βρετανίας με τη Γερμανία και την ΕΕ, τη συνεργασία εντός του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Αυτή την Παρασκευή συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Στάρμερ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός για επτά μήνες, επιδιώκει να φέρει το Λονδίνο πιο κοντά στο μπλοκ των 27 εθνών - τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Βρετανίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα συμμετάσχει αύριο σε άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη συνάντηση Μερτς με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Μπέρναμ

Ο Φρίντριχ Μερτς και ο Άντι Μπέρναμ συμφώνησαν να συνεχιστεί η στενή συνεργασία Γερμανίας-Βρετανίας και η υλοποίηση της συνθήκης Κένζιγκτον. Υπογράμμισαν τη στήριξη στην Ουκρανία και την ανάγκη σοβαρών συνομιλιών για ειρήνη.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

G7: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα όπλα στην Ουκρανία

Οι ηγέτες της G7 αποφάσισαν αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, σημειώνοντας νέα δυναμική και πρόοδο στα ουκρανικά μέτωπα.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία χαιρετίζουν τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Η Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία χαιρετίζουν τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για λήξη του πολέμου, τονίζοντας τη σημασία της για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και την παγκόσμια οικονομία. Δηλώνουν στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ευρωπαϊκές χώρες έτοιμες για άρση κυρώσεων κατά του Ιράν μετά τη συμφωνία

Οι κυβερνήσεις Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας χαιρέτισαν τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για λήξη του πολέμου και δήλωσαν έτοιμες να άρουν κυρώσεις, ζητώντας από το Ιράν σαφή και επαληθεύσιμα βήματα στο πυρηνικό του πρόγραμμα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η Μόσχα συζήτησε με πρεσβευτές Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών συνάντησε τους πρεσβευτές Γαλλίας, Βρετανίας και Γερμανίας στη Μόσχα, λίγες μέρες μετά τη σύνοδο στο Λονδίνο, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες στήριξαν διάλογο Ουκρανίας-Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου.