ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04
wall street, agores, market
Φώτο: Shutterstock

Η Γουόλ Στριτ ανέκτησε μέρος των απωλειών μετά την αναστολή δασμών

Μετά την ανακοίνωση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι ποτοποιίες ανέκτησαν επίσης ένα μέρος των απωλειών τους. Στον τεχνολογικό τομέα, η Nvidia υποχωρεί κατά 2,3% και η Amazon κατά 0,7%.

Η αναστολή επιβολής δασμών στο Μεξικό, που ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα οι πρόεδροι των ΗΠΑ και του Μεξικού φαίνεται ότι καθησυχάζει τους επενδυτές. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με ισχυρή πτώση, ανέκτησε ένα μέρος των απωλειών, αν και παραμένει ακόμη «στο κόκκινο»: γύρω στις 18.18 (ώρα Ελλάδας), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,13%, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατά 0,98% και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κατά 0,60%.

Μετά την ανακοίνωση, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι ποτοποιίες ανέκτησαν επίσης ένα μέρος των απωλειών τους. Η εταιρεία Aptiv υποχωρούσε κατά 3,7%, η General Motors κατά 1%, η Ford κατά 0,9% και η Tesla κατά 4,5%. Η ζυθοποιία Constellations Brand κατέγραφε απώλειες 2,3%, ενώ νωρίτερα η μετοχή της είχε υποχωρήσει ακόμη και κατά 8,2%.

Στον τεχνολογικό τομέα, η Nvidia υποχωρεί κατά 2,3% και η Amazon κατά 0,7%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμα αστυνομικού ICE
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός Μεξικανός από πυρά πράκτορα της αστυνομίας μετανάστευσης στο Τέξας

Αστυνομικός της αμερικανικής ICE πυροβόλησε και σκότωσε μεξικανό οδηγό στο Χιούστον κατά τη διάρκεια επιχείρησης. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν ανανεώνεται η NAFTA – Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Καναδά-Μεξικό

Οι ΗΠΑ δήλωσαν πως δεν θα ανανεώσουν τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με Καναδά και Μεξικό (USMCA), αλλά θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για βελτιώσεις, μετά από άκαρπη βιντεοδιάσκεψη των τριών χωρών.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καναδάς ζητά 16ετή ανανέωση της συμφωνίας USMCA με ΗΠΑ-Μεξικό

Ο Καναδάς ζήτησε επίσημα από ΗΠΑ και Μεξικό την ανανέωση της συμφωνίας USMCA για άλλα 16 χρόνια, παρά τις αμφιβολίες του Τραμπ. Η συμφωνία είναι κρίσιμη καθώς οι ΗΠΑ απορροφούν το 75-80% των εξαγωγών Καναδά και Μεξικού.
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδάς: Κοινές ενέργειες κατά του Έμπολα για πολίτες και επισκέπτες

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό ανακοίνωσαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αφρικανικές χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα, επιδιώκοντας να προστατεύσουν πολίτες και επισκέπτες στη διάρκεια του Μουντιάλ. Τα μέτρα δεν διευκρινίζονται.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη ανιψιού του «Ελ Τσάπο» στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ

Στη Σονόρα του βορειοδυτικού Μεξικού συνελήφθη ο ανιψιός του «Ελ Τσάπο», Ισαΐ Μαρτίνες Σεπέδα, ο οποίος καταζητείται από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το μεξικανικό υπουργείο Ασφαλείας. Κατασχέθηκαν όπλα και 687 κιλά κοκαΐνης.