ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:25
Μαρίν Λε Πεν ομιλία

Γαλλία: Απρόθυμη η Λεπέν να υπερψηφίσει πρόταση μομφής κατά του Μπαϊρού

Ο πρόεδρος του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε «για να είμαστε ειλικρινείς, η πρόταση μομφής δεν πρόκειται να περάσει μετά την άρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να την υπερψηφίσει».

Απρόθυμος να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μπαϊρού, που έχουν καταθέσει κόμματα της αριστεράς, εμφανίζεται ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν.

Ο πρόεδρος του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό ότι, «για να είμαστε ειλικρινείς, η πρόταση μομφής δεν πρόκειται να περάσει μετά την άρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να την υπερψηφίσει», συμπληρώνοντας ότι «στην παρούσα φάση οι Γάλλοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από μία νέα περίοδο αστάθειας που θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία».

Στο μεταξύ εικόνα διάσπασης εμφανίζει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς, με τον ηγέτη της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν-Λυκ Μελανσόν να κατηγορεί τους σοσιαλιστές ότι, εφόσον στηρίζουν την κυβέρνηση Μακρόν, δεν ανήκουν πλέον στο χώρο της αριστεράς και τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος να απαντά ότι «δεν είναι ο Μελανσόν αυτός που αποφασίζει ποιος ανήκει και ποιος δεν ανήκει στην αριστερά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Θα στηρίζουμε όσο διαρκεί το πρόβλημα στην ενέργεια

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους καταναλωτές χωρίς να διακινδυνεύει ευρωπαϊκές κυρώσεις, με μέτρα που συνεχίζονται και αποθεματικά για τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα.
Άδεια σχολική τάξη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: 1 στα 7 σχολεία παραμένει κλειστό μετά τις μαθητικές διαδηλώσεις

Μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, το 86% των λυκείων άνοιξαν σήμερα, παρότι ορισμένα σχολεία παραμένουν αποκλεισμένα. Η κυβέρνηση καλεί τους διαδηλωτές σε διάλογο, καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εκπαίδευσης.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν επισκέπτεται επίσημα την Ισπανία στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του θα επισκεφθούν επίσημα την Ισπανία στις 29-30 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση του βασιλιά Φελίπε, για συνομιλίες με τον Πέδρο Σάντσεθ σχετικά με τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Νέα πρόταση Μακρόν για απαγόρευση social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών

Η γαλλική κυβέρνηση υποβάλλει νέο σχέδιο για απαγόρευση των social media σε παιδιά κάτω των 15, μετά το μπλοκάρισμα από το Συνταγματικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν, διαβεβαιώνοντας για τη συμβατότητά του με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διαμαρτυρίες πυρόπληκτων κατά Λεκορνί - 100 εκατ. μέτρα

Έντονες αποδοκιμασίες δέχθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί από κατοίκους της Λε Πορζ, επειδή δεν συναντήθηκε μαζί τους κατά την επίσκεψή του στην πληγείσα από φωτιά περιοχή, με πλήθος να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Έκτακτη συνεδρίαση για τις πυρκαγιές, στο επίκεντρο το Μπορντό

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας συγκαλεί απόψε έκτακτη συνεδρίαση για τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Επικρατεί ανησυχία για το Μπορντό, με ήδη 140.000 στρέμματα πυρπολημένα.