ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:48:02
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
Σκηνή από κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση.

Σφοδρά πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν πέντε περιοχές του Κιέβου, προκαλώντας συναγερμό για επιδρομή με βαλλιστικούς πυραύλους και άφησαν πίσω τους τουλάχιστον έναν νεκρό και τρεις τραυματίες.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε πέντε συνοικίες του Κιέβου, όπου κηρύχθηκε συναγερμός για επιδρομή με βαλλιστικούς πύραυλους, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν άλλους τρεις, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram.

«Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στη συνοικία Ποντίλσκι», στο κέντρο της πόλης, ανέφερε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικόπεδο ιδιωτικής εταιρείας.

Κατόπιν, ο κ. Κλίτσκο διόρθωσε το αρχικό μήνυμα, σημειώνοντας πως ο θάνατος κι ο τραυματισμός άλλου ενός ανθρώπου, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο, αναφέρθηκαν «στη συνοικία Ομπολόν», και όχι στην Ποντίλσκι, όπως ανέφερε αρχικά.

Πρόσθεσε πως εννιάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε στην Ομπολόν και επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε πιο ελαφρά τραυματία σε άλλο σημείο στην πρωτεύουσα.

Χωρίς πλέον βεβαιότητα όσον αφορά τη συνέχιση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας —συνεχίζει να ρέει αυτή που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση—, η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη θέση τον τελευταίο χρόνο, καθώς ο ρωσικός στρατός προελαύνει αργά αλλά σταθερά στο ανατολικό μέτωπο.

Τους τελευταίους μήνες, το Κίεβο και η Μόσχα πολλαπλασίασαν τις επιδρομές εναντίον ενεργειακών υποδομών στις δυο εμπόλεμες χώρες.

Χθες η Μόσχα υποστήριξε πως κυρίευσε άλλο ένα χωριό στην ουκρανική περιφέρεια Ντονέτσκ —είναι μια από τις τέσσερις που προσάρτησε, κάτι που δεν αναγνωρίζουν το Κίεβο και οι σύμμαχοί του—, το Γιασένοβε, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ, όπου αναμένεται να επιχειρήσουν προσεχώς ρωσικά στρατεύματα για πρώτη φορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτυπούν λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε

Ουκρανικά drones προκάλεσαν ζημιές σε λιμάνι και αγωγό αερίου στην Τουάψε, χωρίς αναφορές για τραυματίες. Συνεργεία αποκαθιστούν τις υποδομές. Πάνω από 100.000 κάτοικοι κοντά στη Μόσχα έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω πυρκαγιάς σε υποσταθμό.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για ρωσικό ισχυρισμό επίθεσης σε Πούτιν

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση drone κατά της οικίας Πούτιν, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιος αν συνέβη και ότι θέλει να δει στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Μοιραζόμαστε την ανησυχία Ουκρανίας για κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι συμμερίζεται τους φόβους της Ουκρανίας πως οι ρωσικές κατηγορίες περί επίθεσης με drones μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου, παραθέτοντας τη σχετική προειδοποίηση του Ζελένσκι.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Καμία ένδειξη για ουκρανική επίθεση κατά της οικίας Πούτιν

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία στοχοποίησε την κατοικία του Πούτιν, αναφέρει πηγή κοντά στον Μακρόν, τονίζοντας τη δέσμευση Ουκρανίας και συμμάχων στην ειρήνη, ενώ η Ρωσία κλιμακώνει τον πόλεμο.