ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ουκρανικά άρματα μάχης
Ουκρανικά άρματα με σημαίες κατά τη διάρκεια της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης.

Ουκρανία: Η Ρωσία επέστρεψε τις σορούς 757 Ουκρανών στρατιωτών

Ορισμένες από τις σορούς επέστρεψαν από τις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ, όπου διεξάγονται οι σφοδρότερες μάχες, ιδίως γύρω από την πόλη των μεταλλείων Ποκρόβσκ.

Οι σοροί 757 Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες επιστράφηκαν από τη Ρωσία στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο, τρεις εβδομάδες μετά από μια πανομοιότυπη ανταλλαγή της ίδιας κλίμακας.

Η ανταλλαγή σορών στρατιωτικών και αιχμαλώτων πολέμου είναι ένας από τους λίγους τομείς συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Οι σοροί 757 πεσόντων Ουκρανών υπερασπιστών επέστρεψαν στην Ουκρανία», ανέφερε το Συντονιστικό Αρχηγείο για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου με ανακοίνωση του στην εφαρμογή Telegram.

Ορισμένες από τις σορούς επέστρεψαν από τις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ, όπου διεξάγονται οι σφοδρότερες μάχες, ιδίως γύρω από την πόλη των μεταλλείων Ποκρόβσκ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Ουκρανία ανακοίνωσε επίσης ότι είχε παραλάβει τις σορούς 757 πεσόντων στρατιωτών της.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι 45.100 στρατιώτες του έχουν σκοτωθεί και περίπου 370.000 τραυματιστεί.

Η Ρωσία δεν αποκαλύπτει τις απώλειές της στην Ουκρανία. Ο ανεξάρτητος ιστότοπος Mediazona και η ρωσική υπηρεσία του BBC λένε ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιήσει περίπου 91.000 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν αντλώντας τα στοιχεία τους από ανοιχτές πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Βλέπουμε βρετανικό ρόλο στις πρόσφατες κινήσεις της Ουκρανίας

Η Μόσχα αποδίδει στη Βρετανία ρόλο στις πρόσφατες «προκλήσεις» της Ουκρανίας που επιδιώκουν να εμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών. Η θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις θα επανεξεταστεί.
Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες για αγνόηση αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που επιτρέπουν στη Ρωσία να αγνοεί αποφάσεις ξένων και διεθνών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις, όταν εκδίδονται χωρίς τη συμμετοχή της.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να επιβάλει ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς συμφωνία πρέπει να επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Νέες διαβουλεύσεις ξεκινούν στις ΗΠΑ, Παρασκευή και Σάββατο.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Εγγυήσεις ασφαλείας ζητούν Ουκρανία και Ευρωπαίοι από ΗΠΑ πριν τις διαπραγματεύσεις

Οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί ζητούν από τις ΗΠΑ σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας πριν από συνομιλίες για τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη στην ανατολική Ουκρανία, ζητώντας διαφάνεια και δεσμεύσεις αντίστοιχες του Άρθρου 5 του ΝΑΤΟ.