ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
Φώτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ευρώπη εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανιά

Το έγγραφο που απεστάλη θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με την πιθανή μελλοντική ανάπτυξη στρατευμάτων στη χώρα μετά το τέλος του πολέμου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν διπλωματικό διάβημα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ρωτώντας τους πώς μπορούν να συμβάλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας, ανέφερε το Reuters.

Το έγγραφο που απεστάλη θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με την πιθανή μελλοντική ανάπτυξη στρατευμάτων στη χώρα μετά το τέλος του πολέμου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί σε αιτήματα για σχόλια, σημείωσε το Reuters.

Εν τω μεταξύ, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι δήλωσε σήμερα ότι οι ανακοινωμένες συνομιλίες της Ουάσιγκτον με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία εγείρουν το ζήτημα της «εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες», το οποίο θα εξαρτηθεί από το πώς θα τελειώσει ο πόλεμος.

«Η εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ εξαρτάται από το πώς θα τελειώσει ο πόλεμος, όχι μόνο από τη διοίκηση του (του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ», είπε ο Σικόρσκι, προειδοποιώντας τον Τραμπ ότι εάν θέλει «να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης, η ειρήνη πρέπει να είναι δίκαιη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανή επίσκεψη Γουίτκοφ και Κούσνερ σύντομα στο Κίεβο

Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, αναμένεται να επισκεφθούν το Κίεβο τον Απρίλιο, όπως δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, σε μια προσπάθεια αναθέρμανσης των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι ουκρανά παιδιά επιστρέφουν από Ρωσία και επανενώνονται με τις οικογένειες

Έξι παιδιά από την Ουκρανία πρόκειται να επιστρέψουν από τη Ρωσία στις οικογένειές τους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ ένα έβδομο παιδί θα επιστραφεί αργότερα. Συνολικά, σχεδόν 20.000 παιδιά έχουν μεταφερθεί παράνομα στη Ρωσία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σταματά βοήθεια σε Ουκρανία αν δεν συμμαχήσει η Ευρώπη για Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απείλησε διακοπή στην προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία, πιέζοντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για συμμετοχή σε συμμαχία υπέρ του ανοίγματος των Στενών του Χορμούζ, σύμφωνα με τους Financial Times.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξάνονται οι ροές LNG από ΗΠΑ μέσω Ελλάδας προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κ. Γκίλφοϊλ, δήλωσε ότι οι αυξημένες εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ μέσω Ελλάδας ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Ετοιμάζεται για σχετικές συζητήσεις σε Βουκουρέστι και Σόφια.