ΓΔ: 2639.95 0.13% Τζίρος: 296.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση

Αλί Χαμενεΐ: Ανόητο το σχέδιο ΗΠΑ να μετατρέψουν τη Γάζα σε «Ριβιέρα»

«Η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι υπέρ της Παλαιστίνης και υπό αυτές τις συνθήκες, κανένα σχέδιο δεν θα πετύχει χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστασης και του λαού της Γάζας», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ υποστήριξε ότι το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να απομακρύνει τον υπάρχοντα παλαιστινιακό πληθυσμό από τη Γάζα και να μετατρέψει τον κατεστραμμένο θύλακα σε μια «Ριβιέρα» είναι «ανόητο» και «δεν θα οδηγήσει πουθενά».

«Η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι υπέρ της Παλαιστίνης και υπό αυτές τις συνθήκες, κανένα σχέδιο δεν θα πετύχει χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστασης και του λαού της Γάζας», δήλωσε ο Χαμενεΐ την Τρίτη, σύμφωνα με το κρατικό IRNA.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Χαμενεΐ έκανε τη δήλωση σε συνάντηση με τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ), Ζιάντ Αλ-Ναχαλάχ, ο οποίος επισκέπτεται την Τεχεράνη με αντιπροσωπεία, ανέφερε το IRNA.

Η PIJ έχει καταχωρηθεί ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και ορισμένους συμμάχους τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υποψίες για Ιράν στην υπόθεση Flydubai, απειλεί με σφοδρά πλήγματα

Ο Τραμπ απείλησε με ισχυρά αντίποινα αν αποδειχθεί εμπλοκή της Τεχεράνης σε επίθεση σε πτήση Flydubai, ενώ το Ισραήλ αναφέρθηκε στην ισλαμιστική κατήχηση του υπόπτου. Τα κίνητρα του φερόμενου δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις σε βάση που χρησιμοποιήθηκε για επιθέσεις στο Ιράν

Πέντε άνδρες ανακρίνονται από τη βρετανική αστυνομία για υπόθεση εκρηκτικών και τρομοκρατίας, μετά τη σύλληψή τους κοντά στη βάση RAF στο Φέρφορντ. Αναφέρθηκαν από γεωργό που είδε κουκουλοφόρους στα χωράφια της περιοχής.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Οι συλληφθέντες στη βρετανική βάση του Φέρφορντ ήταν υπό έρευνα, λέει ο Τραμπ

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν κοντά σε αμερικανική βάση στη Βρετανία ως ύποπτοι για τρομοκρατία και κατοχή εκρηκτικών. Ο Τραμπ ανέφερε ότι σχεδίαζαν μεγάλες ζημιές και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση καιρό από τις αμερικανικές αρχές.
Μασούντ Πεζεσκιαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός πρόεδρος: Θύμα τρομοκρατίας ο Ιράν στον αμερικανο-ισραηλινό πόλεμο

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν δήλωσε στη ΓΣ του ΟΗΕ ότι το Ιράν είναι «θύμα τρομοκρατίας» λόγω της στρατιωτικής επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ και τόνισε πως προτιμά τη διπλωματία για να τερματιστεί η σύγκρουση.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

WSJ: Κινεζικές εταιρείες έδωσαν δορυφορικές εικόνες βάσης των ΗΠΑ στο Ιράν

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, κινεζικοί οργανισμοί παρείχαν στο Ιράν δορυφορικές εικόνες ιορδανικής βάσης πριν και μετά την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες. Δεν θεωρείται ότι η Κίνα είχε άμεση ανάμειξη.