ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Φώτο: Shutterstock

Ρωσία: Υποστηρίζει ότι κατάρριψε 128 ουκρανικά drones

Η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κάνει λόγο για την αναχαίτιση και κατάρριψη 128 ουκρανικών drone σε διάφορες ρωσικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες ουκρανικές επιδρομές από την έναρξη του πολέμου προ τριετίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν 128 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στους αιθέρες διαφόρων ρωσικών περιφερειών και της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας, στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες ουκρανικές επιδρομές του είδους από το ξέσπασμα του πολέμου πριν από τρία χρόνια.

Στην άλλη πλευρά, επιδρομή ρωσικών drones στην περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, του Κιέβου, είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή τους ένας άνθρωπος, να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 4 και να πάρουν φωτιά σπίτια, σύμφωνα με αξιωματικό.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενεργειακών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ρωσικό έδαφος τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο εκστρατείας που το Κίεβο λέει πως διεξάγεται σε αντίποινα για τις αέναα επαναλαμβανόμενες ρωσικές επιδρομές σε ουκρανικές πόλεις και ενεργειακές υποδομές.

Μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας «αναχαίτισαν και κατέστρεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 128 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», εκ των οποίων 83 στους αιθέρες της Κρασναντάρ (νοτιοδυτικά) και άλλα 30 πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας τη Μόσχα.

Πέραν της Κρασναντάρ, γνωστής για τις λουτροπόλεις της στη Μαύρη Θάλασσα, επιδρομές έγιναν επίσης στις ρωσικές περιφέρειες Μπριάνσκ και Κουρσκ, που γειτονεύουν με την Ουκρανία, κατά την ίδια πηγή.

Δεν αναφέρθηκε κάποια σοβαρή ζημιά εξαιτίας των επιδρομών αυτών μέχρι στιγμής ούτε από ρωσικά ΜΜΕ, ούτε από τις αρχές.

Στην άλλη πλευρά, ο Μικόλα Καλάσνικ, στρατιωτικός περιφερειάρχης στην περιοχή που περιβάλλει το Κίεβο, ανέφερε ότι επιδρομή ρωσικών drones σκότωσε έναν άνθρωπο, τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον τέσσερις και προκάλεσε πυρκαγιές σε πέντε σπίτια και δυο πολυκατοικίες.

Πτώμα βρέθηκε σε σπίτι που πήρε φωτιά, ανέφερε ο κ. Καλάσνικ μέσω Telegram.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones άφησε το Κίεβο χωρίς ρεύμα

Νέα ρωσική επίθεση σημειώθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα με πυραύλους και drones, προκαλώντας διακοπή ρεύματος στα ανατολικά της πόλης. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα καταφύγια λόγω του κινδύνου.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στη Σούμι

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες στην περιφέρεια Σούμι της βόρειας Ουκρανίας από επιθέσεις ρωσικών drones, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Χριχόροφ. Τα πλήγματα σημειώθηκαν σε τρεις διαφορετικές κοινότητες.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικά πλήγματα, λέει η Ρωσία

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και ένα τραυματίστηκε από ουκρανικά χτυπήματα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 53 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το RIA.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπεσε κοντά σε πυρηνικό σταθμό χωρίς ζημιές

Η ρωσική Rosenergoatom ανακοίνωσε κατάρριψη ουκρανικού drone που αποπειράθηκε να πλήξει τον πυρηνικό σταθμό Νοβοβαρόνεζ στο Βαρόνεζ. Δεν σημειώθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, ούτε αλλαγές στα επίπεδα ραδιενέργειας.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Μόσχα ανέκοψε 210 ουκρανικά drones σε μαζική επίθεση Κιέβου

Η Ρωσία δήλωσε ότι αναχαίτισε 210 ουκρανικά drones σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις του Κιέβου από το 2022, εξουδετερώνοντας κυρίως πάνω από το Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ, καθώς και 16 drones στη Μαύρη Θάλασσα σήμερα το πρωί.