ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φωτογραφίζεται μπροστά από σημαίες Ουκρανίας και Γερμανίας.

Ζελένσκι: Η διεθνής κοινότητα να μην χαλαρώσει την πίεση στη Ρωσία

«Κάθε ημέρα η Ρωσία αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει τον πόλεμο και να τρομοκρατεί τους αμάχους» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από τη διεθνή κοινότητα να μη χαλαρώσει την πίεση στη Ρωσία, μία ημέρα μετά από ρωσικό πλήγμα σε ξενοδοχείο στην Κρίβι Ριχ, όπου διέμεναν Αμερικανοί και Βρετανοί εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίοι “επέζησαν”.

Το πυραυλικό αυτό πλήγμα σημειώθηκε χθες το βράδυ και προκάλεσε ζημιές στο ξενοδοχείο και τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

«Δεν πρέπει να υπάρξει ανάπαυλα στην πίεση που ασκείται στη Ρωσία προκειμένου να τερματίσει τον πόλεμο αυτόν», τόνισε ο Ζελένσκι με ανάρτησή του στο Χ.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, «Αμερικανοί και Βρετανοί πολίτες, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση διέμεναν στο ξενοδοχείο που επλήγη. Επέζησαν διότι κατάφεραν να βγουν από τα δωμάτιά τους εγκαίρως», εξήγησε.

Από το ρωσικό πλήγμα υπέστησαν ζημιές και 14 κτίρια κατοικιών, ένα ταχυδρομείο και καταστήματα, επεσήμαναν οι τοπικές αρχές.

Εξάλλου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση με drone εναντίον αποθήκης στην περιφέρεια της Σούμι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Η Κρίβι Ριχ, γενέτειρα του Ζελένσκι, έχει πληγεί επανειλημμένα από τον ρωσικό στρατό. Πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στην πόλη ζούσαν περίπου 600.000 άνθρωποι. Τον Ιανουάριο τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί σε βομβαρδισμό που σημειώθηκε ημέρα και τον Δεκέμβριο ρωσικό πλήγμα είχε κοστίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο και είχε τραυματίσει άλλους 14.

«Κάθε ημέρα η Ρωσία αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει τον πόλεμο και να τρομοκρατεί τους αμάχους. Για τον λόγο αυτό η Ουκρανία έχει ανάγκη από σταθερές εγγυήσεις ασφαλείας προκειμένου να πετύχει μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη», εκτίμησε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ στο Telegram.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση έπληξε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας

Νέα μαζική ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές σημειώθηκε τη νύχτα, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με την Ukrenergo. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρές ζημιές στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό βομβαρδισμό

Νυχτερινός ουκρανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα και δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερη ημέρα ειρηνευτικών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι

Ουκρανία και Ρωσία συνεχίζουν σήμερα στο Αμπού Ντάμπι τις διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Ρουστέμ Ουμέροφ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο τραυματίες στο Κίεβο από ρωσική νυχτερινή επίθεση drone

Δύο άτομα τραυματίστηκαν στη διάρκεια νυχτερινής ρωσικής επίθεσης με drone στο Κίεβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο. Προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και εκδηλώθηκε φωτιά σε κτίριο γραφείων από συντρίμμια.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία-Ρωσία: Προοδευτικές οι συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι

Ο Ρουστέμ Ουμέροφ χαρακτήρισε ουσιαστικές και παραγωγικές τις συνομιλίες με ρωσικές και αμερικανικές αντιπροσωπείες στο Αμπού Ντάμπι, τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.