ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης με φόντο την αμερικανική σημαία.

Ο Τραμπ θα ανακαλέσει το νομικό καθεστώς για 240.000 Ουκρανούς

Συνεχίζει να «ισοπεδώνει» τις πολιτικές της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ. Έμμεση πίεση στην Ουκρανία για τη συμφωνία με τα ορυκτά.

H κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να ανακαλέσει το καθεστώς της προσωρινής νομικής προστασίας περίπου 240.000 Ουκρανών που κατέφυγαν στις ΗΠΑ μετά τη ρωσική εισβολή.

Η κίνηση αυτή που αναμένεται τον Απρίλιο θα σηματοδοτήσει μία εντυπωσιακή αντιστροφή της στάσης της αμερικανικής πλευράς, η οποία επί διακυβέρνησης Τζο Μπάιντεν υποδέχθηκε ένθερμα τους Ουκρανούς

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Λάβετε υπόψη επίσημες δηλώσεις, όχι ρεπορτάζ ΜΜΕ για Πούτιν-Τραμπ

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι μόνο οι ανακοινώσεις των ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν αξία, απαντώντας σε δημοσίευμα για ακύρωση συνάντησης Τραμπ-Πούτιν λόγω Ουκρανίας. Για πυραύλους 9M729, ο Πεσκόφ παρέπεμψε στο Υπουργείο Άμυνας.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τη σύνοδο κορυφής Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω των απαιτήσεων της Ρωσίας για την Ουκρανία, σύμφωνα με τους Financial Times, μετά από έντονη συνομιλία των ΥΠΕΞ. Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από το Reuters.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκε η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν λόγω ακραίων ρωσικών απαιτήσεων για Ουκρανία

ΗΠΑ ακύρωσαν συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη λόγω σκληρών ρωσικών απαιτήσεων για την Ουκρανία, σύμφωνα με Financial Times. Η απόφαση ακολούθησε έντονη τηλεφωνική συνομιλία υπουργών. Το Reuters δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ρωσία: Πιθανολογείται διπλωματική λύση για Ουκρανία, λέει Κρεμλίνο

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι Ρωσία, ΗΠΑ και Ουκρανία είναι κοντά σε διπλωματική λύση για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς ο Ζελένσκι αναγνωρίζει πλέον ως βασικό θέμα τις γραμμές των μετώπων.
Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεν έχει αποφασιστεί αν θα σταλούν πύραυλοι Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως η παράδοση πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία ακόμη συζητείται και η τελική απόφαση ανήκει στις ΗΠΑ. Κάθε χώρα επιλέγει τι όπλα θα παραδώσει, τόνισε ο ίδιος.