ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έλον Μασκ πορτραίτο
Ο Έλον Μασκ μιλάει στο Viva Technology, συνδυάζοντας τεχνολογία και επιχειρηματικότητα.

Μασκ: Η Ουκρανία υπεύθυνη για την χθεσινή κυβερνοεπίθεση στο X

Η επίθεση στο X, η οποία διέκοψε την υπηρεσία επανειλημμένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προστίθεται στους πονοκεφάλους του Μασκ. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 15% τη Δευτέρα.

Από «διευθύνσεις IP που προέρχονται από την περιοχή της Ουκρανίας» ισχυρίστηκε ο Έλον Μασκ ότι ενορχηστρώθηκε η κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει μετατραπεί σε σφοδρό επικριτή της ουκρανικής κυβέρνησης και του πολέμου της κατά της Ρωσίας, δεν παρείχε στοιχεία για τον ισχυρισμό, που έγινε σε συνέντευξή του στο Fox Business τη Δευτέρα, ούτε υποστήριξε ότι εμπλέκονται απαραίτητα κρατικοί παράγοντες, σημειώνουν οι Financial Times.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Μασκ δημοσίευσε ότι «είτε μια μεγάλη, συντονισμένη ομάδα ή/και μια χώρα» ήταν υπεύθυνη για την επίθεση στο X, η οποία οδήγησε σε εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας στις ΗΠΑ και αλλού.

Η πλατφόρμα που προηγουμένως ήταν γνωστή ως Twitter έχει αντιμετωπίσει αρκετές διακοπές από τότε που ο Μασκ την αγόρασε το 2022 και απέλυσε το 80% του προσωπικού της. Ένας εκπρόσωπος του X δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η επίθεση στο X, η οποία διέκοψε την υπηρεσία επανειλημμένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προστίθεται στους πονοκεφάλους του Μασκ. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 15% τη Δευτέρα. Έχουν μία από τις χειρότερες επιδόσεις στον δείκτη S&P 500 μέχρι στιγμής φέτος.

Την περασμένη εβδομάδα, η SpaceX έχασε έναν άλλο από τους πυραύλους Starship, ο οποίος εξερράγη εννέα λεπτά μετά την εκτόξευση, ενώ κάποια μεγάλα συμβόλαια της Starlink ακυρώθηκαν λόγω των πολιτικών του παρεμβάσεων.

Μιλώντας με τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ Λάρι Κάντλοου στο Fox Business, ο Μασκ είπε ότι η δουλειά του στην κυβέρνηση σήμαινε ότι διαχειριζόταν τις άλλες επιχειρήσεις του με «μεγάλη δυσκολία».

«Απλώς δεν θέλω η Αμερική να χρεοκοπήσει», είπε ο Μασκ, προφανώς δεσμευμένος να παραμείνει στον κυβερνητικό του ρόλο προς το παρόν. Επανέλαβε τον στόχο του να επιτύχει εξοικονόμηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων από τις κρατικές δαπάνες, που θα είναι περίπου το ήμισυ του ετήσιου δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες Ρωσίας-ΗΠΑ στο Μαϊάμι

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν εποικοδομητικές συνομιλίες για ειρηνική λύση στην Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Κίριλ Ντμίτριεφ. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το Σάββατο και συνεχίζονται στο Μαϊάμι, με συμμετοχή Αμερικανών αξιωματούχων.
Κιρίλ Ντμίτριεφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Μαϊάμι ο Ρώσος απεσταλμένος Ντμίτριεφ για συνομιλίες ειρήνης

Ο Κίριλ Ντιμίτριεφ, ειδικός απεσταλμένος του Πούτιν, έφτασε στο Μαϊάμι για συνομιλίες με αξιωματούχους του Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Παρόντες και διαπραγματευτές από Ουκρανία και Ευρώπη, χωρίς άμεση επαφή με Ντιμίτριεφ.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος απεσταλμένος στη Φλόριντα για διαβουλεύσεις με ΗΠΑ για το ουκρανικό

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, Ρώσος απεσταλμένος για τα οικονομικά, μεταβαίνει στο Μαϊάμι για συνομιλίες που στοχεύουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος μπαίνει σύντομα στον τέταρτο χρόνο.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβάλουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να επιβάλει ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς συμφωνία πρέπει να επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Νέες διαβουλεύσεις ξεκινούν στις ΗΠΑ, Παρασκευή και Σάββατο.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος συνομιλιών Ουκρανίας-ΗΠΑ, ανακοινώνει Ουκρανός αξιωματούχος

Σήμερα ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ, με αντικείμενο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. Στις συνομιλίες συμμετέχουν και Ευρωπαίοι εταίροι, σύμφωνα με τον Ρουστέμ Ουμέροφ.