ΓΔ: 2588.63 1.15% Τζίρος: 240.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:49:37
Φώτο: Shutterstock

Υεμένη: Εντείνονται οι ανησυχίες για τον υποσιτισμό μετά τις περικοπές

Οι εισαγωγές σε κέντρα υγείας για υποσιτισμό στην Υεμένη παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, σημειώνει η MSF.

Ο υποσιτισμός επιδεινώνεται στην Υεμένη και οι ανάγκες υπερβαίνουν τις τρέχουσες δυνατότητες αντιμετώπισής του, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), απευθύνοντας έκκληση για μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη έπειτα από μείωση της χρηματοδότησης για ανθρωπιστικούς σκοπούς στη χώρα.

Οι εισαγωγές σε κέντρα υγείας για υποσιτισμό στην Υεμένη παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, σημειώνει η MSF.

«Αν δεν δράσουμε τώρα ενισχύοντας τα προγράμματα διατροφής, διασφαλίζοντας προσιτή μεταφορά σε εγκαταστάσεις υγείας (...) τότε διακινδυνεύουμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του υποσιτισμού τους ερχόμενους μήνες», σημείωσε ο Χιμεντάν Μοχάμεντ, ο επικεφαλής επιχειρήσεων της MSF για τη Μέση Ανατολή.

Η οργάνωση υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες, παρά την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της για θεραπεία, και απηύθυνε έκκληση για οικονομική υποστήριξη έπειτα από «ξαφνικές και δραστικές περικοπές» στην χρηματοδότηση για ανθρωπιστικούς σκοπούς στην Υεμένη.

Η χώρα αυτή σπαράσσεται εδώ και χρόνια από τον πόλεμο ανάμεσα στις δυνάμεις των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τα περισσότερα μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, και των δυνάμεων της υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Η επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τη φονική επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ, που αποκάλεσε «επικίνδυνη κλιμάκωση» ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Χανς Γκρούντμπεργκ. Την ευθύνη φέρει η Ansarallah (Χούθι), υποστηριζόμενη από το Ιράν.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προειδοποίηση πολιτών στη Σαουδική Αραβία μετά τις επιθέσεις στο Ριάντ

Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί τους Αμερικανούς στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε επαγρύπνηση μετά τις επιθέσεις των Χούθι στο αεροδρόμιο Ριάντ, ενώ απαιτείται ειδική άδεια για μεταφορά εκεί από εργαζόμενους της αμερικανικής κυβέρνησης.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Οι Χούθι αναλαμβάνουν ευθύνη για επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ριάντ

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για πυραυλικές και drone επιθέσεις στο Ριάντ, που σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές αναχαιτίστηκαν. Στόχος ήταν το αεροδρόμιο, με προσωρινή διακοπή λειτουργίας, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο.
Έκρηξη στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ανσαραλά: Πλήγμα σε αεροδρόμιο του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία

Το κίνημα ανταρτών Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσε ότι έπληξε το αεροδρόμιο του Ριάντ και εγκαταστάσεις της ARAMCO και του στρατού στη Σαουδική Αραβία. Τουρκία και Πακιστάν θα αναπτύξουν στρατεύματα λόγω αμοιβαίας συμφωνίας άμυνας.