ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Υεμένη: Εντείνονται οι ανησυχίες για τον υποσιτισμό μετά τις περικοπές

Οι εισαγωγές σε κέντρα υγείας για υποσιτισμό στην Υεμένη παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, σημειώνει η MSF.

Ο υποσιτισμός επιδεινώνεται στην Υεμένη και οι ανάγκες υπερβαίνουν τις τρέχουσες δυνατότητες αντιμετώπισής του, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), απευθύνοντας έκκληση για μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη έπειτα από μείωση της χρηματοδότησης για ανθρωπιστικούς σκοπούς στη χώρα.

Οι εισαγωγές σε κέντρα υγείας για υποσιτισμό στην Υεμένη παραμένουν σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, σημειώνει η MSF.

«Αν δεν δράσουμε τώρα ενισχύοντας τα προγράμματα διατροφής, διασφαλίζοντας προσιτή μεταφορά σε εγκαταστάσεις υγείας (...) τότε διακινδυνεύουμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του υποσιτισμού τους ερχόμενους μήνες», σημείωσε ο Χιμεντάν Μοχάμεντ, ο επικεφαλής επιχειρήσεων της MSF για τη Μέση Ανατολή.

Η οργάνωση υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες, παρά την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της για θεραπεία, και απηύθυνε έκκληση για οικονομική υποστήριξη έπειτα από «ξαφνικές και δραστικές περικοπές» στην χρηματοδότηση για ανθρωπιστικούς σκοπούς στην Υεμένη.

Η χώρα αυτή σπαράσσεται εδώ και χρόνια από τον πόλεμο ανάμεσα στις δυνάμεις των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τα περισσότερα μεγάλα αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, και των δυνάμεων της υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλος στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: 20 νεκροί σε επιθέσεις Σαουδικής Αραβίας σε βάσεις αυτονομιστών

Τουλάχιστον 20 αυτονομιστές σκοτώθηκαν σε επιθέσεις του σαουδαραβικού συνασπισμού στην Υεμένη, σύμφωνα με το STC. Οι βομβαρδισμοί στόχευσαν βάσεις σε Αλ Χάσα και Σεϊχούν. Ο απολογισμός επιβεβαιώθηκε από ιατρικές πηγές.
Θωρακισμένα οχήματα Υεμένης
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Ειρηνική επιχείρηση για ανάκτηση στρατιωτικών βάσεων στη Χαντραμούτ

Ο κυβερνήτης της Χαντραμούτ στην Υεμένη ανακοίνωσε επιχείρηση για επαναφορά του ελέγχου σε στρατιωτικές βάσεις, μετά την προέλαση αυτονομιστών που στηρίζονται από τα ΗΑΕ, εν μέσω κλιμάκωσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Εμιράτων.
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ

Η αντιπαλότητα ΗΑΕ - Σαουδικής Αραβίας βγαίνει ξανά στο προσκήνιο

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία, πρώην συμμάχους, εκδηλώνεται πλέον ανοιχτά στην Υεμένη, ενισχυόμενη από φήμες διαφωνίας μεταξύ MbS και MbZ και συγκρούσεις συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ριάντ αναμένει από το Αμπού Ντάμπι απόσυρση στήριξης στους αυτονομιστές

Η Σαουδική Αραβία καλωσορίζει την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΑΕ από την Υεμένη, αλλά τόνισε ότι το σημαντικό είναι να σταματήσουν τη στήριξη στους αυτονομιστές, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη σαουδαραβική κυβέρνηση.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Έκκληση Ρούμπιο για αυτοσυγκράτηση μεταξύ των αντιμαχόμενων

Ο Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση στη σύγκρουση της Υεμένης, αποφεύγοντας να πάρει θέση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ. Οι αυτονομιστές του Νότου επιμένουν στους στόχους τους, ζητώντας επανίδρυση του κράτους της Νότιας Υεμένης.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σ. Αραβία καλεί αυτονομιστές να αποχωρήσουν από νέες ζώνες στη Ν. Υεμένη

Η Σαουδική Αραβία κάλεσε τους υεμενίτες αυτονομιστές να επιστρέψουν τα εδάφη που κατέλαβαν πρόσφατα στη νόμιμη κυβέρνηση, εν μέσω έντασης με το Συμβούλιο Μετάβασης του Νότου, που ελέγχει πλέον την πρώην Νότια Υεμένη.