Φώτο: Shutterstock

Σε πίεση το σύστημα υγείας της Αυστραλίας με τα κρούσματα να αυξάνονται

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε αργά χθες νέους περιορισμούς, όπως το κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν θεωρείται ότι καλύπτουν βασικές ανάγκες.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η επιταχυνόμενη εξάπλωση του κορονοϊού υπάρχει κίνδυνος να θέσει υπό τεράστια πίεση τις μονάδες εντατικής θεραπείας στην Αυστραλία, την ώρα που τίθενται σε ισχύ αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε αργά χθες νέους περιορισμούς, που προβλέπουν το κλείσιμο κι άλλων επιχειρήσεων, που δεν θεωρείται ότι καλύπτουν βασικές ανάγκες, οδηγώντας τη χώρα πιο κοντά σε μέτρα αποκλεισμού όπως αυτά που εφαρμόζονται σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης.

Τα νέα μέτρα περιορίζουν τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να είναι παρόντες σε γάμους σε 5 - το ζευγάρι, το πρόσωπο που τελεί το μυστήριο και δύο μάρτυρες - ενώ σε κηδείες επιτρέπεται να παραβρίσκονται έως 10 άνθρωποι.

«Είναι πολύ δύσκολο αυτό που ζητάμε από τους Αυστραλούς», αναγνώρισε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία ξεπέρασε τα 2.250, ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτόριας, ο Ντάνιελ Άντριους, προειδοποίησε ότι εάν οι ουρές που εμφανίζονται έξω από τα γραφεία της βασικής υπηρεσίας πρόνοιας Centrelink αρχίσουν να εμφανίζονται στα νοσοκομεία, οι συνέπειες θα είναι θανάσιμες.

«Εάν ξεφύγει η κατάσταση, το σύστημα υγείας μας θα κατακλυστεί και ο κόσμος δεν θα σχηματίζει ουρές στο Centrelink για πληρωμές, θα σχηματίζει ουρά για μηχανήματα υποστήριξης της καρδιακής λειτουργίας, για αναπνευστήρες και κλίνες εντατικής θεραπείας και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό - δεν μπορείς να μπεις στην ουρά για μονάδες εντατικής θεραπείας», είπε χαρακτηριστικά ο Άντριους στη Μελβούρνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία απομακρύνει 200 πολίτες της από το Diamond Princess

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου οπότε έφτασε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην Αυστραλία έσβησαν τις πυρκαγιές

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αυστραλία έσβησαν μεγάλο μέρος των πυρκαγιών που μαίνονται από τον Νοέμβριο αλλά προκάλεσαν προβλήματα σε πολλές περιοχές όπου οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.