ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα

«Δύσκολες» θα είναι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ αύριο, λέει το Κρεμλίνο

«Αυτό είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα και υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Αυτή είναι μόνο η αρχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη ρωσική τηλεόραση.

Ότι οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν προγραμματιστεί για αύριο στη Σαουδική Αραβία είναι «μόνο η αρχή» και θα είναι «δύσκολες» δήλωσε το Κρεμλίνο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Στόχος των συζητήσεων μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών είναι να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Αυτό είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα και υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Αυτή είναι μόνο η αρχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη ρωσική τηλεόραση.

Αναμένοντας «δύσκολες διαπραγματεύσεις», ο Πεσκόφ είπε ότι «το κύριο θέμα των συζητήσεων» αύριο θα είναι η επανάληψη της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η οποία ίσχυε μεταξύ του καλοκαιριού του 2022. και 2023. Η συμφωνία επέτρεψε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων.

Η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία ένα χρόνο μετά την υπογραφή της, δείχνοντας τη διαφωνία της με την άρνηση της Δύσης να τιμήσει τη δέσμευσή της να χαλαρώσει τις κυρώσεις στις ρωσικές εξαγωγές γεωργικών καλλιεργειών και λιπασμάτων.

«Οι εκπρόσωποί μας θα είναι έτοιμοι να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της ιδέας», συνέχισε ο Πεσκόφ, εξηγώντας ότι η Μόσχα έχει «μια σειρά» ερωτημάτων για το θέμα.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση, ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν αναφέρθηκε στο αίτημα του Κιέβου για πλήρη κατάπαυση του πυρός, στο οποίο επιμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πεσκόφ δεν έκανε επίσης καμία αναφορά στην εκεχειρία σχετικά με τις επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές των δύο χωρών, που επιτεύχθηκε μεταξύ Πούτιν και Τραμπ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Για το θέμα των διμερών σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ χαιρέτισε την επανέναρξη των επαφών μεταξύ των δύο ηγετών.

«Μπορεί να έχουμε διαφωνίες σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερούμαστε αμοιβαία οφέλη», τόνισε στη συνέντευξη και ζήτησε «κοινή λογική».

«Πιστεύουμε ότι η δυνατότητα συνεργασίας που θα ωφελούσε και τις δύο πλευρές σε μεγάλο αριθμό τομέων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί μεταξύ των χωρών μας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν αναμένει άρση των κυρώσεων στη Ρωσία στο άμεσο μέλλον.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: ΗΠΑ και Ρωσία επικρίνουν τη Γερμανίδα πρόεδρο της ΓΣ Μπέρμποκ

Ρωσία και ΗΠΑ κατηγορούν την πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για υπέρβαση αρμοδιοτήτων στη διαδικασία επιλογής νέου ΓΓ, παρεμβαίνοντας σε ευθύνες του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τη θέση.
Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η θέση της Βόρειας Κορέας στο παγκόσμιο διπλωματικό σκηνικό

Αναλυτές εκτιμούν πως το πολιτικό κύρος του Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύεται διεθνώς λόγω Ρωσίας, Κίνας και οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ο Τραμπ τόνισε τη θετική του στάση για τον περιορισμό της αμερικανικής συμμετοχής σε ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα απαιτεί εξηγήσεις για τα όπλα στην Ουκρανία από ΗΠΑ και Τουρκία

Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από ΗΠΑ και Τουρκία για πιθανά σχέδια μεταφοράς αμερικανικών όπλων από την Τουρκία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για σοβαρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα.
Σημαίες G7
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ιαπωνία μετά την επίσκεψη Πούτιν στις Κουρίλες

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Τόκιο υπογράμμισε τη στήριξη της Ουάσιγκτον στην ιαπωνική κυριαρχία στα νησιά Κουρίλες, μετά την πρώτη επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν σε εδάφη που διεκδικεί και η Ιαπωνία, προκαλώντας ένταση με τη Ρωσία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται το 5% των Patriot πυραύλων των ΗΠΑ

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τις ΗΠΑ να πουλήσουν στην Ουκρανία τουλάχιστον το 5% των πυραύλων Patriot, για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ρωσικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους, που πλήττουν συχνά το Κίεβο με βαριές απώλειες.