Φώτο: Shutterstock

Αρνητικό και το δεύτερο τεστ της Άνγκελα Μέρκελ για τον κορονοϊό

Σε καραντίνα παραμένει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι και τα δύο τεστ για κορονοϊό βγήκαν αρνητικά. Θετική η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.

Αρνητικό είναι και το δεύτερο τεστ για τον κορονοϊό, στο οποίο υπεβλήθη σήμερα η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εκπροσώπου της κυβέρνησης.

«Η καγκελάριος εξακολουθεί να εργάζεται από το σπίτι, όπου βρίσκεται σε καραντίνα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υποβληθεί σε νέα εξέταση», δήλωσε εκπρόσωπός της.

Η κυρία Μέρκελ παραμένει από την Κυριακή σε προληπτική καραντίνα, καθώς ο γιατρός που την εμβολίασε την περασμένη Παρασκευή κατά του πνευμονιόκοκκου βρέθηκε στο μεταξύ θετικός στον COVID-19.

Αντιθέτως, τα νέα δεν είναι τόσο ευχάριστα για την αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης, Κάρμεν Κάλβο, η οποία βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό, όπωε ανακοίνωσε σήμερα η Μαδρίτη.

Η Κάλβο υποβλήθηκε σε νέα εξέταση την Τρίτη. Σε ένα πρώτο τεστ βρέθηκε αρνητική, όμως χρειάστηκε να επαναληφθεί η εξέταση επειδή τα αποτελέσματα του επόμενου δεν ήταν σαφή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κάλβο, που είναι 63 ετών, λαμβάνει θεραπεία και είναι σε καλή κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Α. Μέρκελ: Κατάλληλο εργαλείο για την κρίση ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας

Η Γερμανίδα καγκελάριος αφού επανέλαβε την πάγια θέση της εναντίον των ευρωομολόγων σημείωσε πως το οικονομικό πλήγμα του κορονοϊού θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο του 2008 και υπογράμμισε πως ακόμα δεν μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού των πολιτών.
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς συμφωνία η Σύνοδος Κορυφής για τα ομόλογα κορονοϊού

Μετά τις διαφωνίες Βορρά-Νότου, και το ιταλικό βέτο, το ακανθώδες ζήτημα της χρηματοδότησης των μέτρων για τον κορονοϊό παραπέμπεται εκ νέου στους υπ. Οικονομικών για να υποβάλλουν νέες προτάσεις.