ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη

Σε μποϊκοτάζ αγορών καλεί τους Τούρκους ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια "ημέρα χωρίς αγορές" την Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για την κράτηση φοιτητών που υποστήριξαν τον φυλακισμένο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης κάλεσε σήμερα τους πολίτες σε μια «ημέρα χωρίς αγορές» την Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση των φοιτητών που διαδήλωσαν υπέρ του φυλακισμένου δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Σταματήστε όλες τις αγορές! Σουπερμάρκετ, διαδικτυακά, εστιατόρια, καύσιμα, καφέ, λογαριασμούς, μην αγοράσετε τίποτα» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Οζγκούρ Οζέλ, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

«Καλώ όλον τον κόσμο να χρησιμοποιήσει την καταναλωτική δύναμή του συμμετέχοντας σε αυτό το μποϊκοτάζ», πρόσθεσε.

Την ίδια έκκληση είχαν κάνει νωρίτερα και φοιτητικοί σύλλογοι.

Συνολικά 301 φοιτητές τέθηκαν υπό κράτηση αφού ξέσπασε το κίνημα διαμαρτυρίας μετά τη σύλληψη, στις 19 Μαρτίου, του δημοφιλούς δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Οζέλ είχε ζητήσει επίσης από τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν δεκάδες εταιρείες που θεωρούνται προσκείμενες στην κυβέρνηση, προκειμένου να της ασκήσουν πίεση.

Ο Ιμάμογλου κατηγορείται για διαφθορά, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει. Οι τουρκικές αρχές, που απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, ανέφεραν την περασμένη Πέμπτη ότι μέχρι εκείνη την ημέρα είχαν συλληφθεί 1.879 άνθρωποι, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε παράνομες διαδηλώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ερντογάν κλείνει το φιλελεύθερο Πανεπιστήμιο Bilgi στην Κωνσταντινούπολη

Η τουρκική κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του İstanbul Bilgi, ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια της χώρας. Οι περίπου 20.000 φοιτητές του θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κρατικά ιδρύματα.
turkey-police
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις φοιτητών και αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο πολιτικός που θεωρείται ο κυριότερος αντίπαλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία.
Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τρεις τουρκικές εταιρείες για συναλλαγές με το Ιράν

Οι ΗΠΑ διευρύνουν τις κυρώσεις κατά της πολεμικής αεροπορίας του Ιράν, στοχεύοντας 36 πρόσωπα και εταιρείες από διάφορες χώρες που διευκολύνουν την πρόσβαση σε αεροσκάφη και τεχνολογία, ενισχύοντας την πίεση στη Mahan Air.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: "Οι υπουργοί σας δεν πρέπει να παίζουν με εθνικά ζητήματα"

Ο Κώστας Τσουκαλάς επικρίνει τον Γ. Φλωρίδη για δηλώσεις περί εθνικής διακινδύνευσης χωρίς αυτοδυναμία ΝΔ, κάνοντας λόγο για απειλές στον λαό και κατηγορεί την κυβέρνηση για αλαζονεία και επικίνδυνη στάση.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έτοιμη για όλα – Η ισχύς δεν φαίνεται στη φωνή

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα, αποφεύγοντας όμως κινήσεις που οδηγούν σε κλιμάκωση, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παραμένει έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και απορρίπτει εχθροπάθειες.