Φώτο: Shutterstock

Η Bosch ανέπτυξε γρήγορο και αξιόπιστο τεστ για τον κορονοϊό

Η γερμανική εταιρεία τεχνολογίας αναφέρει πως το τεστ που θα μπορεί να γίνει επί τόπου θα έχει την δυνατότητα να διαγνώσει ταυτόχρονα δέκα αναπνευστικούς παθογόνους και θα δίνει αποτελέσματα μετά από μόλις δυόμισι ώρες.

Η εταιρεία τεχνολογίας Bosch ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό σε συνεργασία με άλλες εταιρείες που φέρεται να είναι αρκετά αξιόπιστο και θα είναι διαθέσιμο στη Γερμανία από τον Απρίλιο και θα ακολουθήσουν άλλες ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές χώρες.

Το τεστ θα μπορεί να διαγνώσει ταυτόχρονα δέκα αναπνευστικούς παθογόνους για τη διαφορική διάγνωση, αναφέρει η ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την Bosch, το γρήγορο τεστ δίνει αποτελέσματα μετά από μόλις δυόμισι ώρες, ενώ άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Το τεστ μπορεί να γίνει επί τόπου, και έτσι δεν χρειάζεται μετακίνηση, η οποία συχνά κοστίζει πολύτιμο χρόνο, εξηγεί η εταιρεία. Επομένως, τα μολυσμένα άτομα μπορούν να ταυτοποιηθούν και να απομονωθούν αμέσως.

«Με το γρήγορο τεστ Bosch Covid 19, θέλουμε να συμβάλουμε στον ταχύ περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Οι μολυσμένοι ασθενείς μπορούν να εντοπιστούν και να απομονωθούν ταχύτερα», δήλωσε ο Φόλκμαρ Ντένερ, διευθύνων σύμβουλος της Bosch.

Το γρήγορο τεστ, το οποίο αναπτύχθηκε εντός έξι εβδομάδων μετά από δοκιμές που έγιναν σε διάφορα εργαστήρια, όπως λέει η εταιρία, θα δίνει αποτελέσματα με ακρίβεια άνω του 95%. Επομένως τηρεί τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το κρίσιμο 48ωρο στην Ιταλία: Τελειώνουν τα κρεβάτια στις εντατικές

Αυξάνονται τα κρούσματα στη Γερμανία, κρίσιμο το επόμενο 48ωρο κρίνουν οι επιστήμονες στην Ιταλία εν μέσω γενικευμένης καραντίνας, η Σαουδική Αραβία απαγορεύει τα ταξίδια σε εννιά χώρες, η Κίνα επιστρέφει στην κανονικότητα.
Verolino-Diaskepsi Livyi-Germania
ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμη να στηρίξει την οικονομία η Γερμανία με «πακέτο» έως 50 δισ.

Εάν υλοποιηθεί το χειρότερο σενάριο εξάπλωσης του κοροναϊού, τα δημοσιονομικά μέτρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα είναι «έγκαιρα, στοχευμένα, προσωρινά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.