ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: ΑΠΕ

Να αυξήσει τις επενδύσεις της στην άμυνα σχεδιάζει η Ολλανδία

Για το σκοπό αυτό έχουν διατεθεί 1,15 δις. ευρώ. Ο υπουργός Άμυνας Ρούμπεν Μπέκελμανς βλέπει μια ιδιαίτερα καλή ευκαιρία στους κατασκευαστές drone.

Nα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια και προσοχή στην άμυνα κάνοντας μεγάλες επενδύσεις με ολλανδικές εταιρείες σχεδιάζει η Ολλανδία, γράφει η ιστοσελίδα «New».

Για το σκοπό αυτό έχουν διατεθεί 1,15 δις. ευρώ. Ο υπουργός Άμυνας Ρούμπεν Μπρέκελμανς βλέπει μια ιδιαίτερα καλή ευκαιρία στους κατασκευαστές drone.

Οι επενδύσεις μπορούν να απευθύνονται σε startups καθώς και σε μεγαλύτερες εταιρείες, δήλωσε ο Μπρέκλεμανς μετά τη χθεσινή κυβερνητική συνεδρίαση.

Η Air Tel Television δημοσιεύει πληροφορίες στον ιστότοπό της σχετικά με το κοινό έγγραφο που ονομάζεται Στρατηγική Άμυνας. Σε αυτό, ο Μπρέκελμανς και ο υπουργός Οικονομίας Ντιρκ Μπέλαερτς έγραψαν ότι «χρειάζεται επείγουσα απάντηση».

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουμε. «Ένας σημαντικός παράγοντας στο πεδίο της μάχης είναι ποιος μπορεί να παράγει τα περισσότερα, να καινοτομεί γρηγορότερα και να το διατηρήσει περισσότερο. Είναι σημαντικό να είμαστε ισχυρότεροι από τους αντιπάλους μας από αυτή την άποψη».

Μιλώντας μετά την κυβερνητική συνεδρίαση, ο υπουργός επεσήμανε συγκεκριμένα τις επενδύσεις σε κατασκευαστές drone. «Εδώ είμαστε πολύ δυνατοί στην Ολλανδία και εδώ θέλουμε να αναπτυχθούμε διεθνώς». Η εστίαση είναι στον καινοτόμο στρατιωτικό εξοπλισμό. «Θα ήταν ωραίο αν, για παράδειγμα, δίναμε μια ώθηση στους πολλά υποσχόμενους προγραμματιστές drone στην αρχή», είπε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας Ντόχα Κατάρ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κατάρ και το Μπαχρέιν απέκρουσαν επιθέσεις με πυραύλους, συναγερμός στη Ντόχα

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ντόχα, με το Κατάρ να ανακοινώνει την αναχαίτιση πυραύλων πάνω από το κέντρο και κοντά στη βάση Αλ-Ουντέιντ, αποτρέποντας αρκετές επιθέσεις σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανικός στρατός κατέλαβε 15 φυλάκια και εξουδετέρωσε Πακιστανούς

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι ο αφγανικός στρατός κατέλαβε 15 φυλάκια του πακιστανικού στρατού στα σύνορα, ως απάντηση σε βομβαρδισμούς, σκοτώνοντας ή αιχμαλωτίζοντας Πακιστανούς στρατιώτες.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Διαρροή δεδομένων πελατών Odido από εγκληματική οργάνωση

Η εγκληματική οργάνωση "ShinyHunters" διέρρευσε στο dark web προσωπικά δεδομένα 6 εκατ. πελατών της ολλανδικής Odido, όπως ονόματα, τηλέφωνα και λογαριασμούς. Η εταιρεία επιβεβαιώνει τη διαρροή, μια από τις μεγαλύτερες στην Ολλανδία.
Παρουσίαση Metlen IDV
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Athens Defence Summit 2026: Το μέλλον του πολέμου και η άμυνα της ελευθερίας

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει στις 20-21 Μαΐου 2026 το πρώτο Athens Defence Summit, κορυφαία διεθνή σύνοδο στρατηγικής άμυνας, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ, με επίκεντρο τις τεχνολογικές αλλαγές και το μέλλον των στρατιωτικών συμμαχιών.