ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Ξεπέρασαν τις 6.000 οι συλλήψεις για παραβίαση της καραντίνας στην Αργεντινή

Η κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες έχει αποφασίσει την επιβολή εθνικής καραντίνας μέχρι την 31η Μαρτίου ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της επιδημίας στην Αργεντινή που μετράει μέχρι στιγμής 503 κρούσματα και 9 θανάτους από κορονοϊό.

Η Ελλάδα δέχεται επαίνους για την συμπεριφορά των πολιτών κατά την διάρκεια της επιβολής των περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας και στην Αργεντινή η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από έξι χιλιάδες συλλήψεις αφότου τέθηκαν σε ισχύ τα εκτενή αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης των προσώπων για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού

Όπως ενημέρωσε με δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιοποίησε χθες Πέμπτη, η προεδρία της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 6.191 παραβατών σε όλη τη χώρα, και η αστυνομία κατέσχεσε επίσης 938 αυτοκίνητα.

Σε πάνω από 200.000 περιπτώσεις, σε ελεγχόμενους πολίτες δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στα σπίτια τους, διότι δεν είχαν λάβει την άδεια να κινηθούν σε εξωτερικούς χώρους, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας. Ως χθες Πέμπτη, οι αρχές στην Αργεντινή είχαν καταγράψει συνολικά 503 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και εννέα θανάτους. Για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της επιδημίας, η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες αποφάσισε να επιβληθεί εθνική καραντίνα ως την 31η Μαρτίου.

Οι μόνες περιπτώσεις που επιτρέπεται η έξοδος πολιτών είναι για να προμηθεύονται τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αν και ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων η δουλειά των οποίων κρίθηκε απολύτως απαραίτητη εξαιρέθηκαν από το μέτρο.

Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται τα στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των σωμάτων ασφαλείας, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι φαρμακοποιοί, οι εργαζόμενοι στον εφοδιασμό, στη βιομηχανία των καυσίμων, σε φαρμακευτικές εταιρείες και στον κλάδο της παραγωγής τροφίμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Χανταϊός: Το ολλανδικό ζευγάρι είχε ταξιδέψει σε 3 χώρες πριν την κρουαζιέρα

Ζευγάρι από την Ολλανδία που πέθανε από χανταϊό είχε ταξιδέψει μήνες σε Αργεντινή, Χιλή και Ουρουγουάη πριν επιβιβαστεί στο MV Hondius. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν στην Αργεντινή, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέες μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας για πολυμεταγγιζόμενους

Σήμερα διαθέτουμε μοριακή τυποποίηση, καλύτερη αντιστοίχιση αίματος, οργανωμένες ομάδες αιμοδοτών και φαρμακευτικές λύσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της αλλοανοσοποίησης σε πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το MedWatch καλύπτει ψυχολόγους, οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους

Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους, ενώ θα ακολουθήσουν και οι ψυχολόγοι μόλις θεσμοθετηθεί το πλαίσιο. Στόχος είναι ο ψηφιακός έλεγχος υπηρεσιών υγείας και η πανελλαδική εφαρμογή του συστήματος.
Όρος Όλυμπος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση ΕΜΑΚ στον Όλυμπο: Μαθητές με αδιαθεσία, ελικόπτερο στο σημείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο, καθώς μαθητές σε καταφύγιο παρουσίασαν αδιαθεσία. Πυροσβέστες, ΕΜΑΚ και ελικόπτερο έχουν σπεύσει για βοήθεια, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί μέχρι στιγμής.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 18χρονος εξέδωσε άυλη συνταγή οπιοειδούς με ξένα στοιχεία

Συνελήφθη 18χρονος στον Εύοσμο για παράνομη πρόσβαση σε κωδικούς συνταγογράφησης και έκδοση άυλης συνταγής για οπιούχο φάρμακο. Κατασχέθηκε οξυκωδόνη 32 γραμμαρίων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

TotalEnergies: Επένδυση 10 δισ. στην Αργεντινή – Συνάντηση Μακρόν-Μιλέι

Η TotalEnergies θα επενδύσει σχεδόν 10 δισ. δολάρια στην Αργεντινή σε τρία υπάρχοντα έργα, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πουγιανέ ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επισκέπτεται το Παρίσι για ενίσχυση διμερών σχέσεων.