ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν για τα πυρηνικά του πάνε πολύ καλά

Χθες, το Ιράν και οι ΗΠΑ είχαν συνομιλίες στο Ομάν σχετικά με το κλιμακούμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απειλήσει με στρατιωτική δράση εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν για το θέμα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πάνε καλά, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος το Reuters.

Στο προεδρικό αεροπλάνο «Air Force One», ο Τραμπ πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, γι' αυτό προτιμά να μην σχολιάσει το θέμα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η κατάσταση με το Ιράν πηγαίνει αρκετά καλά».

Εν τω μεταξύ, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς που εδρεύουν στη Βιέννη, Μιχαήλ Ουλιάνοφ, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ως «ενθαρρυντικό».

Χθες, το Ιράν και οι ΗΠΑ είχαν συνομιλίες στο Ομάν σχετικά με το κλιμακούμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει απειλήσει με στρατιωτική δράση εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν για το θέμα.

Στο τέλος της συνάντησης στο Ομάν, τόσο οι Ιρανοί όσο και οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν τις συνομιλίες θετικές και εποικοδομητικές, έγραψε ο Ουλιάνοφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η Τεχεράνη προσπαθεί ειλικρινά να σταματήσει τη σύγκρουση με ΗΠΑ

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράν Πεζεσκιάν στο Τουρκμενιστάν, δηλώνοντας ετοιμότητα για συμβολή στη διευθέτηση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Συζήτησαν επίσης την ενίσχυση συνεργασίας σε ενέργεια και εμπόριο.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «παραγωγικές» συνομιλίες με το Ιράν και δεν σκοπεύουν να επιτεθούν πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ενώ συνεχίζονται οι κυρώσεις στα ιρανικά λιμάνια και η διέλευση πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.
άνοδος τιμών πετρελαίου
ΑΓΟΡΕΣ

Καλπάζουν οι τιμές του πετρελαίου - Το Brent πάνω από τα 105 δολάρια

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάσσονται πάνω από 5%, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την προσφορά και αυξάνονται οι επιθέσεις κατά της ναυτιλίας στον Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν δηλώνουν ότι ελέγχουν το στενό του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ και το Ιράν διαφωνούν για τον έλεγχο του στενού του Ορμούζ, καθώς οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι το ελέγχουν με εταίρους, ενώ οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο και ότι το στενό είναι «κλειστό».
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ιράν να μειώσει τον εμπλουτισμό ουρανίου για λήξη του πολέμου

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, δήλωσε πως το Ιράν οφείλει να μειώσει ουσιαστικά την ικανότητα εμπλουτισμού ουρανίου για να ικανοποιήσει τις ΗΠΑ και να υπάρξει κατάπαυση του πυρηνικού προγράμματος.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Καλιφορνέζοι αξιωματούχοι καταδικάζουν δήλωση Τραμπ για Ιράν και πόλεις

Ο Τραμπ, σε ομιλία στη Νεμπράσκα, δήλωσε πως το Ιράν μπορεί να «καταστρέψει» μια μεγάλη αμερικανική πόλη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Μίλησε για τις οικονομικές θυσίες του πολέμου και χαρακτήρισε τις αυξήσεις τιμών «μικρό τίμημα».