ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικό όχημα Ιράκ
Αστυνομικό όχημα περιπολεί σε κεντρικό δρόμο στο Ιράκ με στρατιώτη οπλισμένο.

Δολοφονία οκτώ Πακιστανών εργατών σε ανατολική επαρχία του Ιράν

«Η ιρανική κυβέρνηση πρέπει να συλλάβει αμέσως τους δράστες, να διασφαλίσει την τιμωρία τους και να παρουσιάσει στο κοινό τους λόγους αυτής της βίαιης πράξης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός του Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ κάλεσε τις ιρανικές αρχές να συλλάβουν τους δολοφόνους των οκτώ εργατών που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στην ιρανική επαρχία Σιστάν και Μπαλουχιστάν, μετέδωσε το DPA.

«Η ιρανική κυβέρνηση πρέπει να συλλάβει αμέσως τους δράστες, να διασφαλίσει την τιμωρία τους και να παρουσιάσει στο κοινό τους λόγους αυτής της βίαιης πράξης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

Ο Σαρίφ κάλεσε τις αρχές να λάβουν μέτρα για να επιστρέψουν τα πτώματα των νεκρών στις οικογένειές τους.

Η ιρανική πρεσβεία στο Πακιστάν δήλωσε ότι «καταδικάζει έντονα την απάνθρωπη και απεχθή επίθεση σε 8 Πακιστανούς πολίτες στην επαρχία Σιστάν και Μπαλουχιστάν του Ιράν».

Σε δήλωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η πρεσβεία ανέφερε ότι η τρομοκρατία είναι μια «κοινή απειλή» στην περιοχή και απαιτεί κοινές προσπάθειες από όλες τις χώρες για την εξάλειψη όλων των μορφών τρομοκρατίας και εξτρεμισμού, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αθώους ανθρώπους τις τελευταίες δεκαετίες.

Άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν χθες στο κτίριο όπου κοιμόντουσαν Πακιστανοί εργάτες, τους έδεσαν και άνοιξαν αδιάκριτα πυρά.

Πιστεύεται ότι και οι οκτώ εργαζόμενοι σκοτώθηκαν επί τόπου και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή από το σημείο της επίθεσης.

Την ευθύνη για τις δολοφονίες ανέλαβε ο Απελευθερωτικός Στρατός του Μπαλουχιστάν, μια εθνοτική ανταρτική ομάδα Μπαλόχ που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία από το Πακιστάν. Η ομάδα βρίσκεται πίσω από ένα κύμα επιθέσεων κατά των δυνάμεων ασφαλείας και των εργαζομένων.

Το Μπαλουχιστάν, η μεγαλύτερη επαρχία του Πακιστάν που συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν, γίνεται συχνά στόχος ισλαμιστών μαχητών, θρησκευτικών ομάδων και εθνικιστών αυτονομιστών.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Άμεσες συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ ξεκίνησαν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν

Ξεκίνησαν στο Ισλαμαμπάντ διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιρανών και Αμερικανών αξιωματούχων για τον τερματισμό του εξαεβδομαδιαίου πολέμου που επηρέασε την παγκόσμια οικονομία. Οι συνομιλίες γίνονται με άμεση επαφή των δύο πλευρών.
Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Ξεκινούν ειρηνευτικές συνομιλίες για το τέλος του πολέμου στο Ιράν

Σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου του CBS, Τζένιφερ Γιάκομπς, στο X, ξεκίνησαν στο Ισλαμαμπάντ ειρηνευτικές συνομιλίες για τη λήξη του εξαβδομαδιαίου πολέμου στη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρουν πηγές της.
Τζέι Ντι Βανς ομιλητής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζέι Ντι Βανς στο Ισλαμαμπάντ για τις διαβουλεύσεις ΗΠΑ-Ιράν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς έφτασε στο Πακιστάν για σημαντικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, σε μια περίοδο έντασης, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Συνοδεύεται από ανώτατους αξιωματούχ
Ισλαμαμπάντ Πακιστάν τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Ελπίζουμε σε εποικοδομητική στάση από τις ΗΠΑ και το Ιράν

Ο ΥΠΕΞ Πακιστάν Ισάκ Νταρ τόνισε τη σημασία εποικοδομητικής συμμετοχής ΗΠΑ και Ιράν στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Στο Ισλαμαμπάντ έφτασε η αμερικανική αποστολή για διαπραγματεύσεις με στόχο τη βιώσιμη λύση στη Μέση Ανατολή.