ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Η Ουκρανία θα μπορούσε να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε σε συνέντευξή του στο BBC ότι η Ουκρανία ίσως παραδώσει εδαφικές περιοχές στη Ρωσία ως μέρος μιας «προσωρινής ειρήνης» μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ουκρανία θα μπορούσε να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία για την επίτευξη «προσωρινής ειρήνης» με την Μόσχα, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο σε συνέντευξή του στο BBC που μεταδόθηκε σήμερα.

«Ενα από τα σενάρια...θα ήταν να εγκαταλείψουμε εδάφη. Είναι άδικο, αλλά για την ειρήνη, μία προσωρινή ειρήνη, ίσως είναι μια λύση, προσωρινή», είπε ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο ο δήμαρχος του Κιέβου έχει επικρίνει κατά το παρελθόν, θα μπορούσε να αναγκασθεί να αποδεχθεί «μία επώδυνη λύση» για την χώρα, ώστε να σταματήσουν οι μάχες.

Αντίθετα, η Ουκρανία «δεν θα δεχθεί ποτέ την κατοχή» της χώρας από την Μόσχα επέμεινε μία ημέρα μετά τις πολύνεκρες ρωσικές επιδρομές κατά του Κιέβου.

Οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ παραπαίουν κυρίως ως προς το θέμα των εδαφικών παραχωρήσεων και της Κριμαίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε drone στην Εσθονία, ύποπτο για ουκρανικής προέλευσης

Μαχητικό του ΝΑΤΟ κατέρριψε ουκρανικό drone πάνω από την Εσθονία, εν μέσω συχνών παραβιάσεων εναέριου χώρου στην περιοχή. Συναγερμός και στη Λετονία, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις drones κοντά στη Βαλτική και τη Ρωσία.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε βόρεια Ουκρανία

Επιθέσεις με ρωσικό πύραυλο και drone σε Τσερνίχιβ και Σούμι προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικος, ενώ υπήρξαν ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πλήγμα στην Πρίλουκι: 2 νεκροί, 17 τραυματίες σύμφωνα με αξιωματούχο

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Πρίλουκι της Τσερνίχιβ σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 17, περιλαμβανομένου ενός 14χρονου. Ζημιές υπέστη και εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε ουκρανικό λιμάνι στον Δούναβη και ουκρανικά drones στη Μόσχα

Ρωσική αεροπορική επιδρομή προκάλεσε ζημιές στην Ιζμαήλ της Ουκρανίας, χωρίς θύματα. Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την κατάρριψη τεσσάρων ουκρανικών drones με προορισμό τη Μόσχα. Ζημιές υπέστησαν λιμενικές υποδομές στην πόλη.