ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλάει σε επίσημη εκδήλωση, εστιάζοντας στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φον ντερ Λάιεν: Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν άνθρωπος που έχτιζε γέφυρες

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα υπενθύμισε την «αλληλεγγύη, τη φροντίδα για τον πλανήτη και τη συμπόνια για τους πιο ευάλωτους» του αείμνηστου Φραγκίσκου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν κατασκευαστής γεφυρών, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, μετέδωσε το DPA.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος έχτισε γέφυρες», έγραψε ο Φον ντερ Λάιεν στο κοινωνικό δίκτυο «X». «Ας τoν μιμηθούμε», προέτρεψε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπενθύμισε επίσης τη δέσμευση του Πάπα για την προστασία του περιβάλλοντος. «Μας κάλεσε να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον και για τη Γη που όλοι μοιραζόμαστε», έγραψε επίσης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα υπενθύμισε την «αλληλεγγύη, τη φροντίδα για τον πλανήτη και τη συμπόνια για τους πιο ευάλωτους» του αείμνηστου Φραγκίσκου.

«Ως εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αποτίουμε επίσης φόρο τιμής στη δέσμευσή του προς την ΕΕ. Έβλεπε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έναν τόπο που είχε απελευθερώσει τους ανθρώπους από τη φτώχεια με μεγαλύτερη επιτυχία από οπουδήποτε αλλού και εγγυήθηκε πραγματικές ελευθερίες για όλους σε έναν δημοκρατικό χώρο», έγραψε ο Κόστα στο Χ.

Ο Γερμανός Πρόεδρος απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Φραγκίσκο. Σημείωσε ότι ο Άγιος Πατέρας πάντα νοιαζόταν για όσους είναι ξεχασμένοι, «περιθωριοποιημένοι». Ο Πάπας υποστήριξε μια «εκκλησία του ελέους», τόνισε ο Σταϊνμάγερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνεδροι σε πάνελ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συζήτηση για ενέργεια και διεθνή θέματα από το PAREMVASI

Σε εκδήλωση της PAREMVASI στη Θεσσαλονίκη, οι Σπ. Λιβανός, Γ. Μανιάτης και Κ. Φίλης συζήτησαν τις διεθνείς και ενεργειακές εξελίξεις. Ο κ. Λιβανός ανέφερε τα εγκαίνια του αγωγού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων και τον ρόλο της εταιρείας.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρά πυρά κατά φον ντερ Λάιεν για τη συμφωνία Mercosur

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη φον ντερ Λάιεν για παραβίαση θεσμών με την προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ–Mercosur και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για τις επιπτώσεις στους Έλληνες αγρότες.
Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ικανοποίηση Βάντεφουλ για προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Mercosur

Ο ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ εξέφρασε ικανοποίηση για την προσωρινή εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Mercosur, τονίζοντας ότι φέρνει ευημερία και ανάπτυξη. Υπογράμμισε πως η Γερμανία θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες της.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ζητά έλεγχο για Μάντελσον μετά τις αποκαλύψεις Έπστιν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την OLAF να εξετάσει τυχόν παραβίαση δεοντολογίας από τον πρώην Επίτροπο Πίτερ Μάντελσον, λόγω των σχέσεων του με τον Τζέφρι Έπστιν, ενώ διεξάγει και δική της έρευνα για το θέμα.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Στηρίζει το δημοψήφισμα Ισλανδίας για έναρξη συνομιλιών με ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την απόφαση της Ισλανδίας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την πιθανή επανέναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, τονίζοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών.