ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες ΗΠΑ Κίνας

Πρόθυμη για επαναπροσδιορισμό των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ η Κίνα

«Διαφαίνεται ότι οι Κινέζοι είναι πολύ, πολύ πρόθυμοι για να παίξουν μπάλα και να εξομαλύνουν τα πράγματα για την επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε στο Fox News ο Κέβιν Χάσετ διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Πρόθυμο για τον επαναπροσδιορισμό των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ είναι το Πεκίνο με δεδομένες τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου.

«Διαφαίνεται ότι οι Κινέζοι είναι πολύ, πολύ πρόθυμοι για να παίξουν μπάλα και να εξομαλύνουν τα πράγματα για την επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και στην εκπομπή «Sunday Morning Futures», ο Κέβιν Χάσετ διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Ο Χάσετ είπε επίσης, ότι περισσότερες ανακοινώσεις για εμπορικές συμφωνίες θα μπορούσαν ν’ αναμένονται μετά από την ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας, για μία συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η θέση της Βόρειας Κορέας στο παγκόσμιο διπλωματικό σκηνικό

Αναλυτές εκτιμούν πως το πολιτικό κύρος του Κιμ Γιονγκ Ουν ενισχύεται διεθνώς λόγω Ρωσίας, Κίνας και οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ο Τραμπ τόνισε τη θετική του στάση για τον περιορισμό της αμερικανικής συμμετοχής σε ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.
Δασμοί ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 40 χώρες λειτουργούν ως κόμβοι επανεξαγωγής κινεζικών προϊόντων

Περίπου 40 χώρες, όπως το Βιετνάμ και το Μεξικό, λειτουργούν ως ενδιάμεσοι για εκ νέου αποστολή κυρίως κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ, παρακάμπτοντας δασμούς, σύμφωνα με έκθεση του Λευκού Οίκου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Πυρηνικά όπλα Κίνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ και σύμμαχοι καταδικάζουν τις αιφνίδιες βαλλιστικές δοκιμές Κίνας

ΗΠΑ και περίπου 40 σύμμαχες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καταδίκασαν τις απροειδοποίητες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, φωτογραφίζοντας την Κίνα για περιστατικό στις αρχές Ιουλίου, χωρίς να την κατονομάζουν.
Ford Ranger σε βουνό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ford: Κινέζικα αυτοκίνητα ίσως εισέλθουν στις ΗΠΑ την επόμενη δεκαετία

Ο CEO της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ, προειδοποιεί πως η είσοδος κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην αγορά ΗΠΑ είναι πιθανή τα επόμενα 5-10 χρόνια και ότι η Ford ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά οχήματα για να ανταγωνιστεί την Κίνα.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός ΥΠΕΞ: Συζητήθηκε επίσκεψη Μπάιντεν στο Πεκίνο με Κίνα

Ο Ρούμπιο συζήτησε με τον Κινέζο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι για πιθανή επίσκεψη του προέδρου Σι στις ΗΠΑ. Παρά τις διαφορές των δύο χωρών, αναγνωρίζεται η ανάγκη διαχείρισής τους και η ύπαρξη τομέων συνεργασίας. Συνάντηση Σι-Τραμπ ίσως τον Σεπτέμβριο.