ΓΔ: 2583.81 0.96% Τζίρος: 210.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:24:37
Ένοπλος στην Υεμένη
Ένοπλος παρακολουθεί έκρηξη με μεγάλο σύννεφο καπνού σε έρημο της Υεμένης.

Υεμένη: Πληροφορίες για ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στο λιμάνι Σάλιφ

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το λιμάνι Σάλιφ στη Χοντάιντα της Υεμένης, σύμφωνα με το δίκτυο Masirah που ελέγχουν οι αντάρτες Χούθι.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Σάλιφ στην περιφέρεια Χοντάιντα στη δυτική ακτή της Υεμένης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Masirah που ελέγχουν οι υεμενίτες αντάρτες Χούθι.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμη σχολιάσει.

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την Τετάρτη να εκκενωθούν τρία λιμάνια στην Υεμένη που ελέγχονται από τους Χούθι, μετά από επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ από την υεμενίτικη οργάνωση, που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Σε αντίποινα στις επιθέσεις των Χούθι με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), η ισραηλινή πολεμική αεροπορία προέβη σε πολλά πλήγματα τους τελευταίους μήνες κατά στόχων των Χούθι στην Υεμένη, όπου έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά και βομβάρδισε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και εγκαταστάσεις παραγωγής τσιμέντου στις 6 Μαΐου.

Τα εν λόγω λιμάνια είναι τα Ρας Ίσα, Χοντάιντα και Σάλιφ, τα οποία βρίσκονται στην περιφέρεια της Χοντάιντα, στο δυτικό τμήμα της σπαρασσόμενης από πόλεμο Υεμένης, στην οποία οι Χούθι ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της Aramco στο Ριάντ και στο Χουράις

Οι Χούθι υποστηριζόμενοι από το Ιράν ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν με πυραύλους και drones σε εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Ριάντ και τη Χουράις, προκαλώντας πυρκαγιές ως αντίποινα για επιθέσεις του συνασπισμού κατά της Υεμένης.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Diaplous: Κίνδυνος νέων επιθέσεων των Χούθι σε ναυτιλιακές διαδρομές

Η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς οι Χούθι της Υεμένης, υποστηριζόμενοι από το Ιράν, σχεδιάζουν νέες επιθέσεις κατά ναυτιλιακών διαδρομών και στόχων στο Ισραήλ, με νέους πιθανούς στόχους ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ανήσυχοι για τη Μέση Ανατολή, εξετάζουμε απάντηση ΗΠΑ στο Ορμούζ

Το Ιράν, υποστηρικτής των Χούθι, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, καλώντας σε διάλογο και προειδοποιώντας ότι η κλιμάκωση ωφελεί μόνο το Ισραήλ, χωρίς να καταδικάσει τις ενέργειες.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία, Πακιστάν, Αίγυπτος και Σ. Αραβία καταδικάζουν τις επιθέσεις στο Ριάντ

Τουρκία, Πακιστάν, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία καταδίκασαν τις επιθέσεις Χούθι στο αεροδρόμιο Ριάντ ως «επικίνδυνη κλιμάκωση», εκφράζοντας πλήρη στήριξη στη Σαουδική Αραβία για την αντιμετώπιση των απειλών.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ριάντ: Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργούν για μία εβδομάδα τα σχολεία

Τα σχολεία του Ριάντ μεταβαίνουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μία εβδομάδα, μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο. Το μέτρο, που αποδίδεται σε κινδύνους ασφαλείας, εφαρμόζεται για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα.