ΓΔ: 2738.35 1.05% Τζίρος: 638.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φριντριχ Μερτς ομιλία
Ο Φριντριχ Μερτς απευθύνει ομιλία σε πολιτική εκδήλωση στη Γερμανία.

Μερτς: Ηγέτες της ΕΕ θα μιλήσουν με τον Τραμπ για την Ουκρανία

Είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια της τελετής ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα XIV στο Βατικανό. Ο Γερμανός καγκελάριος είπε επίσης ότι είχε μακρά συνομιλία στο Βατικανό με τον Ζελένσκι.

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας σκοπεύουν να μιλήσουν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αύριο.

Ο Μερτς είπε ότι συζήτησε το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια της τελετής ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα XIV στο Βατικανό. Ο Γερμανός καγκελάριος είπε επίσης ότι είχε μακρά συνομιλία στο Βατικανό με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μίλησα με τον Μάρκο Ρούμπιο, συμπεριλαμβανομένου του αυριανού τηλεφωνήματος. Συμφωνήσαμε ότι θα μιλήσουμε ξανά με τους τέσσερις αρχηγούς κρατών και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής της συνομιλίας (με τον Πούτιν)», δήλωσε ο Μερτς στους δημοσιογράφους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς: Η Ρωσία αδιάφορη για διαπραγματεύσεις παρά τη συνάντηση ΟΗΕ

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς τόνισε ότι η συνάντηση των ΥΠΕΞ Γερμανίας-Ρωσίας δείχνει έλλειψη ρωσικού ενδιαφέροντος για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2022.
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ με Γερμανό ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ για Ρωσία-Γερμανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ συναντήθηκαν στον ΟΗΕ για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εν μέσω έντασης στις σχέσεις λόγω πρόσφατων κριτικών και αμοιβαίων προξενικών απελάσεων.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η νίκη AfD οφείλεται στην έλλειψη φθηνού ρωσικού αερίου

Το Κρεμλίνο αποδίδει την επικράτηση του AfD στη Γερμανία στη διακοπή αγοράς φθηνού ρωσικού αερίου, που αποδυνάμωσε την οικονομία. Θεωρεί ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν συμβάλλουν στην επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Κλιμάκωση Πούτιν το πλήγμα σε τρένο, στήριξη Κίεβου από Δύση

Το χτύπημα σε ουκρανικό τρένο δείχνει την απόγνωση του Πούτιν, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρούτε. Ο Γερμανός ΥΠΑΜ Πιστόριους έκανε λόγο για σκόπιμη κλιμάκωση με drone κοντά στα σύνορα με την Πολωνία για εκφοβισμό της Ευρώπης.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η επιτυχία του AfD οφείλεται σε σοβαρά δυτικά λάθη

Ο Πούτιν συνέδεσε την άνοδο του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ με συστηματικά λάθη Δύσης σε πολιτική και οικονομία, κατηγορώντας την ΕΕ για σύγκρουση με Ρωσία και υποστηρίζοντας ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στα εκλογικά αποτελέσματα.