ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κιρ Στάρμερ ομιλία
Ο Κιρ Στάρμερ σε ομιλία με φόντο τη βρετανική σημαία.

Βρετανία: Στρατιωτικές, ενεργειακές και οικονομικές κυρώσεις σε Ρωσία

Η Βρετανία επέβαλε νέες κυρώσεις στη Ρωσία, στοχεύοντας στρατιωτικό, ενεργειακό και χρηματοοικονομικό τομέα, αυξάνοντας την πίεση λόγω πολέμου στην Ουκρανία.

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα κυρώσεις σε ευρεία κλίμακα που στοχοθετούν τον στρατιωτικό, τον ενεργειακό και τον χρηματοοικονομικό τομέα της Ρωσίας, εντείνοντας την πίεσή της στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι 100 κυρώσεις που επιβάλλει ακολουθούν τις ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drone) το σαββατοκύριακο κατά ουκρανικών πόλεων, στη μεγαλύτερη επίθεση με drones που πραγματοποιεί στη διάρκεια του πολέμου.

Τα νέα μέτρα έχουν στόχο τις εφοδιαστικές αλυσίδες των ρωσικών οπλικών συστημάτων, περιλαμβανομένων των πυραύλων Iskander, τις χρηματοδοτούμενες από το Κρεμλίνο επιχειρήσεις ενημέρωσης, χρηματοοικονομικά ιδρύματα που βοηθούν τη Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις όπως και πλοία στον λεγόμενο "σκιώδη στόλο" πετρελαιοφόρων της Ρωσίας, ανακοίνωσε η Βρετανία.

"Παροτρύνουμε (τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν) να συμφωνήσει αμέσως σε μια πλήρη, άνευ προϋποθέσεων κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν συνομιλίες επί μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης", σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι.

"Ήμασταν σαφείς ότι η καθυστέρηση των ειρηνευτικών προσπαθειών μόνον θα διπλασίαζε την αποφασιστικότητά μας να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί και να χρησιμοποιήσει τις κυρώσεις μας για να περιορίσει την πολεμική μηχανή του Πούτιν".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτύπησαν τη Μόσχα, λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στη Μόσχα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ο οποίος χαρακτήρισε τις ενέργειες απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα και δήλωσε πως το Κίεβο «ξεπερνά» τη ρωσική αεράμυνα και καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πάνω από 500 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν, 3 νεκροί

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε 556 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια μαζικής επίθεσης κατά τη νύχτα, πλήττοντας 14 περιφέρειες, την Κριμαία και θαλάσσιες ζώνες. Τρεις νεκροί και 16 τραυματίες σημειώθηκαν σε Μόσχα και περιφέρεια.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν δεκάδες drones με πορεία προς τη Μόσχα

Η Μόσχα δέχθηκε μαζική επίθεση από 74 drones το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν. Η αντιαεροπορική άμυνα τα κατέρριψε χωρίς να υπάρξουν θύματα, μόνο μικρές ζημιές.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν διυλιστήριο στη ρωσική πόλη Ριαζάν

Ουκρανικά drones χτύπησαν διυλιστήριο στη Ριαζάν, 200 χλμ. από τη Μόσχα, προκαλώντας πυρκαγιά, σύμφωνα με τον διοικητή μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επιβεβαίωσε πλήγματα και σε 23 στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία και κατεχόμενα εδάφη.