ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
Κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Ντνίπρο, Ουκρανία, μετά από πυραυλική επίθεση. Ορατοί διασώστες και καπνοί.

Νέες επιδρομές ρωσικών drones στο Χάρκοβο πλήττουν αμάχους

Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες προκάλεσε ρωσική επίθεση με drones στο Χάρκοβο με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να ανταλλάζουν αεροπορικές επιδρομές.

Επιδρομή ρωσικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων εφόρμησης στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο (βορειοανατολικά) είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ νωρίς σήμερα.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δυο 16χρονα παιδιά, πρόσθεσε.

Η επιδρομή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 8 drones εφόρμησης, είχε στόχο «δημοτική επιχείρηση», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Χαρκόβου, ο Ιχόρ Τερέχοφ, επίσης μέσω Telegram, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόσθεσε κατόπιν πως εκδηλώθηκε πυρκαγιά και ότι υπάρχουν πληροφορίες πως τραυματίστηκε εργαζόμενος στην επιχείρηση.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, επιδρομή ουκρανικών drones στην πόλη Κουρσκ προκάλεσε φθορές σε νοσοκομείο –έσπασαν παράθυρα– και σε πολυκατοικίες στην παραμεθόρια ρωσική ομώνυμη περιφέρεια (νοτιοδυτικά), ενώ υπάρχουν πληροφορίες για έναν τραυματία, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης της Αλεξάντερ Χινστάιν επίσης μέσω Telegram.

Απέναντι από τη ρωσική περιφέρεια αυτή, στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι, οι αρχές ανέφεραν πως μάχες διεξάγονται κοντά στα σύνορα, όπου ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει εκτάσεις, και ότι διάφορες περιοχές αλλάζουν χέρια συνεχώς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αρχές στη Σούμι παραδέχτηκαν πως ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τουλάχιστον τέσσερα χωριά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ανακοινώσει πως διέταξε να δημιουργηθεί ουδέτερη ζώνη στη Σούμι, από όπου εισέβαλαν αιφνιδιαστικά ουκρανικά στρατεύματα στην Κουρσκ το καλοκαίρι, που φέτος η Μόσχα διαβεβαίωσε πως απωθήθηκαν πλήρως, κάτι που διέψευσε το Κίεβο, αντιτείνοντας πως στοιχεία του συνεχίζουν να επιχειρούν εκεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιωτικό drone εδάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Κατάρριψη 22 ουκρανικών drone – Φωτιά σε βιομηχανική ζώνη

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατέστρεψε 22 ουκρανικά drones τη νύχτα, ενώ επίθεση drone προκάλεσε πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη της Σταυρούπολης, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι στη Χερσώνα, τέλος εκεχειρίας λέει η Ρωσία μετά αποκατάσταση γραμμών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφτηκε τη Χερσώνα, κοντά στη γραμμή του πυρός, αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο με αφορμή την τρίτη επέτειο της αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη το 2022.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με drones στην ανατολική Ουκρανία: Ένας νεκρός

Ρωσικά drones επιτέθηκαν μαζικά στην Κραματόρσκ το βράδυ της Δευτέρας, σκοτώνοντας έναν άνδρα και προκαλώντας πυρκαγιά. Επτά drones έπληξαν την πόλη σε μισή ώρα, προκαλώντας ζημιές σε σχολείο και σπίτια.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones πλήττουν ρωσικές πολιτικές υποδομές

Ουκρανικά drones προκάλεσαν ζημιές σε πολιτική υποδομή στη Σαράταφ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ρομάν Μπουσαργκίν. Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν κινητοποιηθεί στο σημείο, όπως ανακοίνωσε μέσω Telegram.