ΓΔ: 1224.66 0.31% Τζίρος: 35.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:55:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trump
APE

Το υπ. Δικαιοσύνης ήταν ενήμερο για την συνομιλία Τραμπ - Ζελενσκι

Μία εβδομάδα πριν από την έκδοση του επίσημου παραπεμπτικού για τον αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ είχαν κινητοποιηθεί οι δικηγόροι του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν ως αντικείμενο την εθνική ασφάλεια

Οι δικηγόροι του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν ως αντικείμενο την εθνική ασφάλεια κινητοποιήθηκαν πρώτοι από την καταγγελία του πληροφοριοδότη για την συμπεριφορά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως προς την επίμαχη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Η σχετική ενημέρωσή τους έγινε μία εβδομάδα πριν από την έκδοση του επίσημου παραπεμπτικού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν χθες στο CNN, αξιωματούχοι που έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση.

Ο νομικός σύμβουλος μιας από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ενημέρωσε την υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον χειρισμό υποθέσεων εθνικής ασφάλειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 14 Αυγούστου, όπως προέβλεπε ο κανονισμός της ίδιας υπηρεσίας.

Η ενημέρωση αυτή, ήταν σχετική με την καταγγελία του πληροφοριοδότη. Η πρώτη δημοσίευση για την ύπαρξη της καταγγελίας έγινε από την εφημερίδα “The New York Times.” Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ενημερώθηκαν ότι η καταγγελία είχε να κάνει με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος Τραμπ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι στις 25 Ιουλίου.

Ο Λευκός Οίκος είχε επίσης ενημερωθεί για την καταγγελία, πριν από την έκδοση του επίσημου παραπεμπτικού, σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT.

Οι δικηγόροι του υπουργείου Δικαιοσύνης πήγαν στον Λευκό Οίκο για να εξετάσουν το αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας. Αμέσως μετά, ενημέρωσαν τους αξιωματούχους της Διεύθυνσης Εγκληματολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και το γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ότι στην επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία υπήρχε αναφορά στο όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε αργότερα, ότι έγινε αναφορά στο όνομά του κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος. Οι εξελίξεις αυτές, πρέπει να έγιναν μία εβδομάδα πριν ο αρμόδιος γενικός επιθεωρητής της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών, ενημερώσει επίσημα για το ζήτημα αυτό, το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν σχολίασε τις εξελίξεις, σε αίτημα που του τέθηκε από το CNN.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής δικαιοσύνης είχαν προηγούμενα δηλώσει ότι ο Μπαρ είχε ενημερωθεί όταν διαβιβάστηκε το σχετικό παραπεμπτικό, στα τέλη Αυγούστου. Οι ίδιοι είχαν δηλώσει ότι η εμπλοκή του Μπαρ ήταν ελάχιστη.

Το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Τζέφρι Ρόζεν επιβλέπει τα καθημερινά θέματα διοίκησης του υπουργείου και η υπόθεση αυτή ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της δικαιοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trump
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να κάνει έρευνα κατά του Μπάιντεν

Έντονες πιέσεις να δημοσιευθούν οι ηχογραφημένες συνομιλίες. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες τον Ιούλιο, ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι περίπου οκτώ φορές να συνεργαστεί με τον Ρούντι Τζουλιάνι, τον προσωπικό δικηγόρο του, σε αυτήν την έρευνα.
Trump, usa, hpa
ΔΙΕΘΝΗ

Παρότρυνση Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους να προκαλέσουν στάση πληρωμών

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν αποδυθεί σε μπραντεφέρ για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, προκειμένου η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να είναι σε θέση να πληρώνει τους λογαριασμούς της.