ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Σημαίες Ουκρανίας και Ρωσίας σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με έγγραφα.

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σε εξέλιξη

Ρώσοι και Ουκρανοί αιχμάλωτοι ανταλλάχθηκαν ξανά μετά τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης. Δεύτερη ομάδα Ρώσων επέστρεψε από την ουκρανική αιχμαλωσία.

Μια δεύτερη ομάδα Ρώσων στρατιωτών επέστρεψε σήμερα από την αιχμαλωσία στην Ουκρανία, στο πλαίσιο ανταλλαγής με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία TASS, RIA Novosti και Interfax.

«Μια δεύτερη ομάδα Ρώσων στρατιωτών επαναπατρίστηκε από το έδαφος που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου. Σε αντάλλαγμα, παραδόθηκε μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση του ρωσικού υπουργείου.

Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στις απευθείας συνομιλίες της 2ας Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ μόλις χθες είχε προηγηθεί αντίστοιχη ανταλλαγή αιχμαλώτων, κυρίως νεαρών στρατιωτών κάτω των 25 ετών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο: Το Κίεβο θα διαπραγματευτεί αργά ή γρήγορα με τη Μόσχα

Το Κρεμλίνο τόνισε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, καθώς η διαπραγματευτική της θέση επιδεινώνεται. Η Μόσχα δηλώνει ανοικτή σε λύση, αλλά θα συνεχίσει να πολεμά για την ασφάλειά της.
Ουκρανικός στρατός μάχη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι στη γραμμή του μετώπου στη Ζαπορίζια επισκέφθηκε στρατεύματα

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε στρατεύματα στη Ζαπορίζια, όπου ο ρωσικός στρατός έχει ενισχυθεί, και συζήτησε με στρατιωτικούς για την ενίσχυση της άμυνας στον τομέα της Ορίχιβ. Η περιοχή ήταν σημείο ουκρανικής αντεπίθεσης το 2023.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Στήριξη σε Ουκρανία μέσω δανείου από δεσμευμένα ρωσικά assets

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο τις τρεις επιλογές χρηματοδότησης της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι το δάνειο με βάση τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι η πιο αποτελεσματική λύση.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ εξετάζει δάνειο από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για Ουκρανία

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε τρεις τρόπους χρηματοδότησης της Ουκρανίας, με προτιμότερη λύση δάνειο που θα βασίζεται σε παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, όπως ανέφερε στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία πρόθυμη για συνομιλίες ειρήνης με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη

Η Ρωσία δήλωσε έτοιμη για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη, καθώς το TASS μετέδωσε ότι Τούρκοι αξιωματούχοι προτείνουν συχνά την επανέναρξή τους. Οι δύο πλευρές έχουν να συναντηθούν από τον Ιούλιο.
Στρατιωτικό drone εδάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Κατάρριψη 22 ουκρανικών drone – Φωτιά σε βιομηχανική ζώνη

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατέστρεψε 22 ουκρανικά drones τη νύχτα, ενώ επίθεση drone προκάλεσε πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη της Σταυρούπολης, χωρίς να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη.