ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επίθεση στο Κίεβο
Ρωσική πυραυλική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή του Κιέβου κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ουκρανική αντεπίθεση μετά τις νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με drones

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με δεκάδες drones κατά στόχων εντός της Ρωσίας, μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε Χάρκοβο, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύκτας 32 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα μισά από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από τη βόρεια περιφέρεια του Βορονέζ, ενώ τα υπόλοιπα αναχαιτίσθηκαν πάνω από τις περιφέρειες του Τουρσκ, του Ταμπόφ και του Ροστόφ, καθώς και πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στο Telegram.

Στο μεταξύ, ρωσικά πλήγματα στοίχισαν την περασμένη νύκτα τη ζωή σε δύο ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 60 άλλων στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, την επομένη παρόμοιων πληγμάτων που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στο Κίεβο και την Οδησσό.

Η Ρωσία και η Ουκρανία προχώρησαν χθες, Τρίτη, στη δεύτερη φάση μιας ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου. Πρόκειται για τη μοναδική συγκεκριμένη πρόοδο στις πρόσφατες ειρηνευτικές συνομιλίες τους στην Κωνσταντινούπολη. Όμως οι συνομιλίες αυτές βρίσκονται σε αδιέξοδο και οι νυκτερινές επιθέσεις με στόχο τον ουκρανικό άμαχο πληθυσμό συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Η επίθεση με στόχο το Χάρκοβο την περασμένη νύκτα προκάλεσε το θάνατο μιας 65χρονης γυναίκας και ενός 47χρονου άνδρα, ενώ τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστηνομία. «Δεκαεπτά πλήγματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών σημειώθηκαν σε δύο συνοικίες» αυτής της πόλης, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι ρωσόφωνοι», διευκρίνισε ο δήμαρχός της Ιγκόρ Τερέχοφ.

Εξάλλου δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν τη νύκτα στην περιφέρεια της Ζαπορίζια και ένας στη Χερσώνα, ενώ κτίρια επλήγησαν στην περιφέρεια της Οδησσού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στο Χάρκοβο, τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν «περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και χτυπήθηκαν κυρίως πολυκατοικίες, διευκρινίσθηκε από το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα, το οποίο υπογράμμισε πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν Geran-2, η ρωσική εκδοχή του ιρανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος Σαχίντ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν δεκάδες drones με πορεία προς τη Μόσχα

Η Μόσχα δέχθηκε μαζική επίθεση από 74 drones το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν. Η αντιαεροπορική άμυνα τα κατέρριψε χωρίς να υπάρξουν θύματα, μόνο μικρές ζημιές.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε Κίεβο: 1 νεκρός, 16 τραυματίες σύμφωνα με τις αρχές

Αεροπορική επιδρομή των ρωσικών δυνάμεων τη νύχτα σε Κίεβο και περιφέρεια στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 16, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επαναλήφθηκαν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την εκεχειρία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την επανέναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, καταρρίφθηκαν 108 drones το τελευταίο 24ωρο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο μετά τη λήξη της ανακωχής

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν στο Κίεβο μετά τη λήξη τριήμερης κατάπαυσης πυρός. Ο κ. Τκατσένκο προειδοποίησε για drone στον ουρανό και ζήτησε να παραμείνουν όλοι σε καταφύγια. Συναγερμός σήμανε μετά από μήνες ηρεμίας.
Μάχες στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Δεν υπήρξε ησυχία στο μέτωπο παρά τη συμφωνημένη εκεχειρία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει την τριήμερη εκεχειρία παρά τις διαπραγματεύσεις, δηλώνοντας πως συνεχίζονται οι μάχες και πως η Μόσχα δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία παύση πυρός παρά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου και προετοιμάζει νέες επιθέσεις.