ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Ουκρανική επίθεση σε εργοστάσιο πυρίτιδας στο Ταμπόφ προκαλεί φωτιά

Ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χτύπημα σε εργοστάσιο πυρίτιδας στο Ταμπόφ και εκρήξεις σε Κουρσκ και Βορόνεζ. Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει τα περιστατικά.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας εργοστάσιο πυρίτιδας στο Ταμπόφ της Ρωσίας, στο οποίο προκλήθηκε πυρκαγιά.

«Παράγει πυρίτιδα για διάφορους τύπους ελαφρών φορητών όπλων, το πυροβολικό και πυραυλικά συστήματα», αναφέρει ο ουκρανικός στρατός σε ανακοίνωσή του που ανάρτησε στην εφαρμογή Telegram, χαρακτηρίζοντας το εργοστάσιο ως μία από τις σημαντικές εγκαταστάσεις στο στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσίας.

Ο ουκρανικός στρατός αναφέρει επίσης ότι κατέγραψε εκρήξεις σε μια αποθήκη οπλισμού στην περιοχή του Κουρσκ και σε μια αποθήκη αεροδρομίου στην περιοχή του Βορόνεζ.

Το Reuters δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τα περιστατικά αυτά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες

Ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα και τραυμάτισε έξι, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε drone στην Εσθονία, ύποπτο για ουκρανικής προέλευσης

Μαχητικό του ΝΑΤΟ κατέρριψε ουκρανικό drone πάνω από την Εσθονία, εν μέσω συχνών παραβιάσεων εναέριου χώρου στην περιοχή. Συναγερμός και στη Λετονία, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις drones κοντά στη Βαλτική και τη Ρωσία.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε βόρεια Ουκρανία

Επιθέσεις με ρωσικό πύραυλο και drone σε Τσερνίχιβ και Σούμι προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ανήλικος, ενώ υπήρξαν ζημιές σε επιχειρήσεις και καταστήματα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό πλήγμα στην Πρίλουκι: 2 νεκροί, 17 τραυματίες σύμφωνα με αξιωματούχο

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο Πρίλουκι της Τσερνίχιβ σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 17, περιλαμβανομένου ενός 14χρονου. Ζημιές υπέστη και εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε ουκρανικό λιμάνι στον Δούναβη και ουκρανικά drones στη Μόσχα

Ρωσική αεροπορική επιδρομή προκάλεσε ζημιές στην Ιζμαήλ της Ουκρανίας, χωρίς θύματα. Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την κατάρριψη τεσσάρων ουκρανικών drones με προορισμό τη Μόσχα. Ζημιές υπέστησαν λιμενικές υποδομές στην πόλη.