ΓΔ: 2560.47 -0.30% Τζίρος: 270.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:05:39
Σι Τζινπίνγκ Κίνα

Πεκίνο: Όχι σε στρατιωτική επέμβαση – Να σταματήσει το Ισραήλ τη βία

Η Κίνα προειδοποιεί κατά χρήσης βίας και ζητά παύση πυρός στη Μέση Ανατολή. Αιχμές κατά Ισραήλ και Τραμπ εν μέσω εντάσεων με το Ιράν για τα πυρηνικά.

Την έντονη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε χρήση βίας ή στρατιωτική ενέργεια εξέφρασε η Κίνα, αντιδρώντας στις δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν απέκλεισε ενδεχόμενο επέμβασης κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

«Η Κίνα αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που παραβιάζει την κυριαρχία, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα άλλων κρατών, και απορρίπτει τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο.

Παράλληλα, κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και ειδικά το Ισραήλ να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες και να επιδιώξουν αποκλιμάκωση της έντασης.

«Η Κίνα ζητά από όλες τις πλευρές, και ιδιαιτέρως από το Ισραήλ, να σταματήσουν τις συγκρούσεις, να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία των λαών της περιοχής και να τερματίσουν την κλιμάκωση», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ-Νετανιάχου: Πίεση ΗΠΑ στην Τεχεράνη για μείωση πετρελαίου στην Κίνα

Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου συμφώνησαν να συνεργαστούν για να μειώσουν τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου στην Κίνα, σύμφωνα με το Axios. Η Κίνα απάντησε πως η νόμιμη διεθνής συνεργασία πρέπει να γίνεται σεβαστή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υποψίες για Ιράν στην υπόθεση Flydubai, απειλεί με σφοδρά πλήγματα

Ο Τραμπ απείλησε με ισχυρά αντίποινα αν αποδειχθεί εμπλοκή της Τεχεράνης σε επίθεση σε πτήση Flydubai, ενώ το Ισραήλ αναφέρθηκε στην ισλαμιστική κατήχηση του υπόπτου. Τα κίνητρα του φερόμενου δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ανοικτή επιστολή Φρουρών Επανάστασης προς ψηφοφόρους στις ΗΠΑ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν καλούν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να απορρίψουν τις πολιτικές Τραμπ και να δεχτούν ειρηνική συνύπαρξη, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή που επικρίνει τη στήριξη σε Ισραήλ και πολέμους.
Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ ζητά ΗΠΑ και Ιράν να λύσουν διαφορές για την Ταϊβάν

Ο Σι Τζινπίνγκ κάλεσε ΗΠΑ και Ιράν να επιλύσουν άμεσα τις διαφορές τους μέσω διαλόγου, ενώ προέτρεψε τον Τραμπ για σύνεση στο ζήτημα της Ταϊβάν. Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Σι «εξαιρετική».
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ για κατασκοπεία Κίνας υπέρ του Ιράν: «Κι εμείς τους κατασκοπεύουμε»

Ο Τραμπ υποβάθμισε δημοσίευμα της Wall Street Journal για διαβίβαση δορυφορικών εικόνων από κινεζικές εταιρείες στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι η κατασκοπεία μεταξύ κρατών αποτελεί συνήθη πρακτική.