ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ορίζοντας του Τελ Αβίβ
Φώτο: Shutterstock

Πύραυλος του Ιράν έσπασε τζάμι στην ολλανδική πρεσβεία στο Ραμάτ Γκαν

Μικρές ζημιές αλλά κανένας τραυματισμός στην ολλανδική πρεσβεία από το ιρανικό πλήγμα στο Ραμάτ Γκαν· σε επιφυλακή οι ΗΠΑ, ανεπηρέαστες Αυστρία και Λιθουανία.

Ιρανικός πύραυλος που έπληξε το Ραμάτ Γκαν, κοντά στο Τελ Αβίβ, είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ένα παράθυρο στην ολλανδική πρεσβεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι δεν τραυματίστηκαν μέλη του προσωπικού.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας δήλωσε από την πλευρά του ότι η αυστριακή πρεσβεία στο Τελ Αβίβ δεν επηρεάστηκε από το πλήγμα με ιρανικό πύραυλο στο Ραμάτ Γκαν.

Από το πλήγμα με ιρανικό πύραυλο στο Ραμάτ Γκαν δεν προκλήθηκαν ζημιές στην πρεσβεία της Λιθουανίας στο Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.

 «Ο πρεσβευτής επιβεβαίωσε ότι η πρεσβεία δεν υπέστη ζημιές, αλλά επλήγησαν κτίρια σε απόσταση 200 μέτρων από την πρεσβεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ έδωσε οδηγίες σε όλους τους κυβερνητικούς υπαλλήλους και τα μέλη των οικογενειών τους να συνεχίσουν να παραμένουν σε ασφαλή σημεία μέχρι νεωτέρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία εξετάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ, λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του σε βάρος ακτιβιστών του «στολίσκου για τη Γάζα», όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Διάβημα στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση Ελλήνων στον στολίσκο

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε ως "απαράδεκτη" τη στάση του Ισραηλινού υπουργού απέναντι στους Έλληνες του στολίσκου «Global Sumud Flotilla», ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των πολιτών μας και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Προξενική στήριξη στους Έλληνες του «Global Sumud Flotilla»

Οι Έλληνες πολίτες του στολίσκου «Global Sumud Flotilla» καταφθάνουν στο Ισραήλ, όπου θα γίνουν ταυτοποίηση και καταγραφή. Η πρέσβης Ελλάδας θα παράσχει προξενική συνδρομή για τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό τους.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ζητήθηκε από το Ισραήλ να ερευνήσει βία σε σκάφη της Flotilla

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι ζήτησε άμεση διερεύνηση για πιθανή χρήση βίας από το Ισραήλ κατά Ιταλών στη Global Flotilla. Μέλη της αποστολής καταγγέλλουν χρήση όπλων, ενώ 29 Ιταλοί πολίτες τέθηκαν υπό κράτηση.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα: Διάβημα στο Ισραήλ για την ασφάλεια Ελλήνων στη «Global Sumud»

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει παρέμβει στις ισραηλινές αρχές για την ασφάλεια των Ελλήνων στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla», ενώ συνεργάζεται στενά με την Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτημα Κωνσταντοπούλου σε Γεραπετρίτη για τους ακτιβιστές της Flotilla

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον ΥΠΕΞ για τη διεθνή ευθύνη της Ελλάδας στην αρπαγή και ομηρία ακτιβιστών του Global Sumud Flotilla και για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από το Ισραήλ στη ζώνη έρευνας-διάσωσης.