ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία

Νέες ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων, συνεχίζεται η ουκρανική αντεπίθεση

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν τον θάνατο και τραυματισμό αμάχων στη Χερσώνα της Ουκρανίας. Ουκρανική επιδομή με 50 drones κατά ρωσικών στόχων.

Ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ δύο τραυματίσθηκαν στην Ουκρανία, στη νότια περιφέρεια της Χερσώνας, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι τοπικές αρχές.

Στο χωριό Ταβρίισκε, ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σκότωσε έναν κάτοικο που είχε γεννηθεί το 1987, ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης Ολεκσάντρ Προκούντιν. Σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση, «κατευθυνόμενες βόμβες έπληξαν μια πολυκατοικία» τραυματίζοντας έναν άλλο άνδρα 34 ετών, ο οποίος βρισκόταν στην κατοικία του.

Εξάλλου, στην περιφέρεια του Κοραμπέλνι, νυκτερινός ρωσικός βομβαρδισμός προκάλεσε τον τραυματισμό ενός 70χρονου, ανακοίνωσαν μέσω του Telegram οι δημοτικές αρχές της Χερσώνας.

Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύκτας 50 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σχεδόν τα μισά απ' αυτά καταρρίφθηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ στα σύνορα με την Ουκρανία, διευκρίνισε το υπουργείο μέσω του Telegram. Τα υπόλοιπα καταστράφηκαν πάνω από άλλες ρωσικές περιφέρειες, από τα οποία τρία πάνω από την περιφέρεια της Μόσχας, πρόσθεσε το υπουργείο.

Στο διπλωματικό επίπεδο, οι συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο, παρά την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Μόσχα απαιτεί κυρίως να της παραδώσει το Κίεβο τέσσερις ολόκληρες περιφέρειες (Χερσώνα, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια), επιπλέον της προσαρτημένης Κριμαίας, απαιτήσεις που θεωρούνται απαράδεκτες από την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε χθες, Τετάρτη, συμφωνία με το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου με στόχο να ασκήσει διώξεις και να δικάσει τους υπεύθυνους του «εγκλήματος της επίθεση εναντίον της Ουκρανίας»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικά χτυπήματα έπληξαν βιομηχανία και αποθήκες της Ozon στη Σαμάρα

Ο κυβερνήτης της Σαμάρα ανέφερε ότι ουκρανικό drone χτύπησε βιομηχανική εγκατάσταση και αποθήκη της Ozon, προκαλώντας τραυματισμούς. Η Ozon ανέστειλε τη λειτουργία κέντρου της, χωρίς να υπάρχουν θύματα σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό διυλιστήριο στο Περμ

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στην Περμ και στρατιωτική βάση στη Μαρίνοφκα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι. Ρωσικές πηγές επιβεβαιώνουν επίθεση με drone σε βιομηχανική μονάδα στην Περμ.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ρωσοαυστραλού για διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών στη Ρωσία

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για απόπειρα παροχής πληροφοριών στη Ρωσία σχετικά με στρατιωτικές κινήσεις της Ουκρανίας βρίσκεται 27χρονος Ρωσοαυστραλός, που εκπαιδεύτηκε στη Ρωσία και υπηρέτησε στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις ειρήνης που λαμβάνουν υπόψη το πεδίο

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες προτάσεις για διευθέτηση στην Ουκρανία, αρκεί να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα στο πεδίο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ο οποίος αναγνώρισε διάθεση διαλόγου από τις ΗΠΑ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 16 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Σφοδρός ρωσικός βομβαρδισμός στο Κίεβο και την περιφέρειά του άφησε πίσω του τουλάχιστον 16 νεκρούς και 40 τραυματίες, ενώ ο Ζελένσκι κατηγορεί τους συμμάχους για ελλείψεις σε αντιαεροπορικούς πυραύλους.