ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν απευθύνεται στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Μακρόν δεν θέλει να φύγει το Ιράν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Ο Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν η αποχώρηση του Ιράν από τη συνθήκη μη διάδοσης πυρηνικών όπλων.

Το «χειρότερο σενάριο» μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς της Κυριακής στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, που είχαν «αληθινή αποτελεσματικότητα», θα ήταν το Ιράν να αποχωρήσει από τη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων (NPT), έκρινε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελούσε «εκτροπή», «εξασθένιση» της «συλλογικής» ασφάλειας, είπε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στον Τύπο μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Για να «προστατευθεί η συνθήκη μη διάσωσης», ανακοίνωσε πως έχει την πρόθεση να διεξαγάγει συνομιλίες «εντός των επόμενων ημερών» και με τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αρχίζοντας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συνομίλησε χθες Πέμπτη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Κάλεσμα στον Πεζεσκιάν για ειρήνη στον Περσικό Κόλπο

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο Πεζεσκιάν να σταματήσει το Ιράν τις επιθέσεις στον Περσικό Κόλπο, να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις και να συμβάλει στην αποκλιμάκωση, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας υποδομών και ναυσιπλοΐας.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Απερίσκεπτη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, να παγώσουν τα πλήγματα

Ο Μακρόν κατήγγειλε την επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μετά τα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές, κυρίως στο Κατάρ, και ζήτησε παύση τους για το Άιντ αλ Φιτρ, ενώ πρότεινε άμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με ηγέτες ΗΠΑ, Ιράν, Κατάρ, Αιγύπτου και Αζερμπαϊτζάν

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε συνομιλίες με τους ηγέτες ΗΠΑ, Ιράν, Κατάρ, Αιγύπτου και Αζερμπαϊτζάν. Συζήτησε θέματα άμυνας και σταθερότητας με το Κατάρ και θαλάσσιες μεταφορές με την Αίγυπτο, εκφράζοντας αλληλεγγύη στο Αζερμπαϊτζάν.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Επαφές Μακρόν με Τραμπ και Πεζεσκιάν για τις εξελίξεις σε Ιράν-ΗΠΑ

Ο Μακρόν μίλησε με Τραμπ και Πεζεσκιάν πριν μεταβεί στην Κύπρο για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου, καλώντας το Ιράν να σταματήσει τα πλήγματα και να διασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματικής λύσης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ ενημέρωσε Μακρόν για τις στρατιωτικές ενέργειες στο Ιράν

Ο Τραμπ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Μακρόν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράν, ενώ ο Μακρόν υπογράμμισε τη σημασία των εξελίξεων στον Λίβανο. Κάλεσε επίσης τον Νετανιάχου να αποφύγει χερσαίες επιχειρήσεις στη χώρα.