ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Για...«επεκτατισμό» κατηγορεί Γαλλία και Γερμανία ο Σεργκέι Λαβρόφ

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το Παρίσι και το Βερολίνο «επιστρέφουν σε αυτά τα ένστικτα», σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έχου χάσει την κοινή τους λογική και προσπαθούν να επιστρέψουν στην εποχή που η Γερμανία και η Γαλλία ήθελαν να κατακτήσουν όλη την Ευρώπη, κυρίως τη Ρωσική Αυτοκρατορία και τη Σοβιετική Ένωση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαστε έκπληκτοι που ακούμε και βλέπουμε τις δηλώσεις που ακούγονται από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Πρόσφατα, ο Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Μερτς έγραψαν ένα κοινό άρθρο, όπου ανέφεραν: "Η Ευρώπη πρέπει να οπλιστεί.

Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή, διεξάγει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το 2008 εισέβαλε στη Γεωργία, το 2014 στην Κριμαία και το Ντονμπάς, το 2022 σε ολόκληρη την Ουκρανία. Ο στόχος του Πούτιν είναι να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια"», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κιργιζίας, Τζένμπεκ Κουλουμπάγιεφ.

«Νομίζω ότι αυτά τα αποσπάσματα αρκούν για να καταλάβει κάποιος που έχει μια στοιχειώδη κατανόηση των γεγονότων στην Ευρώπη και παρακολουθεί τις εξελίξεις, ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει εντελώς την κοινή λογική και προσπαθούν ανοιχτά να επιστρέψουν στην εποχή που η Γαλλία και η Γερμανία ήθελαν να κατακτήσουν όλη την Ευρώπη, κυρίως τη Ρωσική Αυτοκρατορία και τη Σοβιετική Ένωση», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, είναι λυπηρό το γεγονός ότι το Παρίσι και το Βερολίνο «επιστρέφουν σε αυτά τα ένστικτα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα απαιτεί εξηγήσεις από το Βελιγράδι για όπλα στην Ουκρανία

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ζήτησε εξηγήσεις από το Βελιγράδι για τη δήλωση Βούτσιτς ότι δεν τον ενδιαφέρει αν σερβικά πυρομαχικά που πωλούνται στην ΕΕ φτάνουν στην Ουκρανία, όπως είπε σε συνέντευξη στο περιοδικό Cicero.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ προτρέπει τη Ρωσία να αποφεύγει πυρηνικές απειλές και εντάσεις

Η ΕΕ κάλεσε τη Ρωσία να μην προχωρά σε πυρηνικές απειλές ή δοκιμές μετά την εντολή Πούτιν, ζητώντας σεβασμό στις διεθνείς συμφωνίες και υπενθυμίζοντας ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει να διεξαχθεί.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

FedHATTA: Οι κυρώσεις στη Ρωσία πλήττουν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία

Κινδυνεύουν με ζημίες ή κλεισίματα ευρωπαϊκά και ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία λόγω του 19ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει πλέον περιορισμούς και στις τουριστικές υπηρεσίες, όπως επισημαίνει η FedHATTA.
Σημαίες ΕΕ και Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο ζητά από την ΕΕ να αποσύρει κινεζικές εταιρείες από τις κυρώσεις

Η Κίνα αντέδρασε έντονα στο 19ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ζητώντας την άμεση απόσυρση κινεζικών εταιρειών και κάνοντας λόγο για υπονόμευση της οικονομικής συνεργασίας.
Ευρωζώνη και οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Προσδοκία για θετική απόφαση ΕΕ στη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ελπίδα πως η ΕΕ θα εγκρίνει τη χρήση των παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων για χρηματοδότηση δανείου 140 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, αν και το Βέλγιο αντιτίθεται λόγω συγκέντρωσής τους στην κεντρική τράπεζά του.
Αίθουσα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Συνεχίζεται η πίεση στη Μόσχα για διαπραγματεύσεις, συμφωνία ηγετών

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Ζελένσκι υπογράμμισαν πως είναι αναγκαία η συνέχιση της πίεσης προς τον Πούτιν ώστε να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις, τονίζοντας την απουσία ρωσικής διάθεσης για ειρήνη. Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε για τις κυρώσεις.