ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Ο Τραμπ θα δημιουργήσει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» για μετανάστες

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται σήμερα τη Φλόριντα για να δει το υπό κατασκευή κέντρο κράτησης μεταναστών στα βάλτους του Έβεργκλεϊντς, γνωστό ως «Αλκατράζ με αλιγάτορες».

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί σήμερα στη Φλόριντα, θα επισκεφτεί κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών υπό κατασκευή στους βάλτους του εθνικού πάρκου Έβεργκλεϊντς, που βαφτίστηκε «Αλκατράζ με αλιγάτορες».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ θα παραβρεθεί στο άνοιγμα του κέντρου κράτησης, όπου προβλέπεται πως θα κρατούνται ως και 5.000 άνθρωποι, στημένου σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στα Έβεργκλεϊντς, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Υπάρχει μόνο ένας δρόμος που οδηγεί εκεί και η μόνη οδός εξόδου είναι πτήση χωρίς επιστροφή. Η τοποθεσία είναι απομονωμένη, περιστοιχίζεται από επικίνδυνη πανίδα και περιβάλλον που δεν συγχωρεί», είπε σε δημοσιογράφους η Κάρολαϊν Λέβιτ.

Ερωτηθείσα γιατί το κέντρο κατασκευάστηκε σε τόσο εχθρικό φυσικό περιβάλλον, η εκπρόσωπος της προεδρίας είπε πως «όταν έχεις δολοφόνους που βρίσκονται εδώ παράνομα, βιαστές και ειδεχθείς εγκληματίες σε κέντρο κράτησης (...) θεωρώ πως πρόκειται για μέτρο αποτροπής κάθε απόπειρας απόδρασης».

Η επίσκεψη στη Φλόριντα καταγράφεται καθώς ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας εντείνει τις προσπάθειές του για να εγκριθεί από το Κογκρέσο πελώριο νομοθετικό πακέτο για τα δημοσιονομικά που βαφτίστηκε «μεγάλος και όμορφος νόμος» και περιλαμβάνει ιδίως χρηματοδοτήσεις για το πρόγραμμα μαζικών απελάσεων μεταναστών που θέλει.

«Η επίσκεψη σε αυτό το κέντρο κράτησης υπογραμμίζει την ανάγκη να υιοθετηθεί ο ‘ένας μεγάλος, όμορφος νόμος’ διότι χρειαζόμαστε περισσότερα κέντρα κράτησης στη χώρα», είπε στον Τύπο η κ. Λέβιτ.

Οι αρχές στην πολιτεία Φλόριντα ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα πως άρχιζαν την κατασκευή του κέντρου κράτησης στην προστατευόμενη φυσική περιοχή αυτή.

Ο πολιτειακός γενικός εισαγγελέας (υπουργός Δικαιοσύνης) Τζέιμς Άτμαϊερ σημείωσε πως η εγκατάσταση περίπου 77.000 στρεμμάτων «προσφέρει αποτελεσματική ευκαιρία, όχι ιδιαίτερα δαπανηρή, να κατασκευαστεί κέντρο προσωρινής κράτησης, καθώς δεν είναι απαραίτητο να επενδυθούν πολλά για την περίμετρο».

Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει «δεν θα τον περιμένουν και πολλά», μόνο «αλιγάτορες και πύθωνες», πρόσθεσε ο κ. Άτμαϊερ. Η λειτουργία του αναμένεται να κοστίζει γύρω στα 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγορεύσει την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης σε κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησής του, συνεχίζοντας να μιλά περί «εισβολής» στις ΗΠΑ «εγκληματιών ερχόμενων από το εξωτερικό», και φροντίζοντας να έχουν μεγάλη προβολή σε φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης οι απελάσεις. Υπόσχεται να απελάσει «εκατομμύρια» παράτυπους μετανάστες.

Η κατασκευή του «Αλκατράζ με αλιγάτορες» προκαλεί αγανάκτηση στους επικριτές της πολιτικής του έναντι των μεταναστών. Πρόσφατα έγιναν διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες, που σημαδεύτηκαν από επεισόδια, με έναυσμα επιχειρήσεις-σκούπες των δυνάμεων ασφαλείας για τη σύλληψη μεταναστών.

Υπερασπιστές του περιβάλλοντος κατήγγειλαν εξάλλου τον «απαράδεκτο και ανώφελο κίνδυνο» για το μοναδικό οικοσύστημα 2.000 και πλέον ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση Τραμπ για αποζημίωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε νέα προσφυγή του Τραμπ για αναίρεση καταδίκης του να πληρώσει 5,6 εκατ. δολάρια στη συγγραφέα Κάρολ για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμηση, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει μεγάλη μείωση στρατού στα γυμνάσια με Νότια Κορέα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα μειώσουν τη συμμετοχή τους στα κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα, λόγω των καλών σχέσεών του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και χαρακτήρισε τις ασκήσεις δαπανηρές και εχθρικό μήνυμα για τη Βόρεια Κορέα.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Αίγυπτο ο ηγέτης της Χαμάς πριν από την άφιξη του Κούσνερ

Ο Χαλίλ αλ Χάγια της Χαμάς έφτασε στο Κάιρο για επαφές με αιγύπτιους αξιωματούχους, πριν από την επικείμενη επίσκεψη του Τζάρεντ Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο, στο πλαίσιο των αμερικανικών προσπαθειών για τη Γάζα.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόθεση Τραμπ για «αμερικανικό» Ορμούζ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν απέρριψε δηλώσεις Τραμπ για το στενό του Ορμούζ, τονίζοντας πως το πέρασμα ήταν, είναι και θα παραμείνει ιρανικό και πως οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχτούν τις ήττες τους στην περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σύντομα θα ανακηρύξω τα Στενά του Ορμούζ αμερικανικά εδάφη

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χιουμοριστικά ότι θα ανακηρύξει τα Στενά του Ορμούζ ως έδαφος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως τη στρατηγική θαλάσσια διαδρομή και κανένα πλοίο δεν περνά χωρίς άδεια.