ΓΔ: 1987.52 -1.30% Τζίρος: 445.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Η νίκη της Μονάχου
Το εντυπωσιακό Σίγκεστορ στο κέντρο του Μονάχου, υπό ηλιόλουστο ουρανό και ήπια κίνηση.

Επίθεση με τσεκούρι σε γερμανικό τρένο με τέσσερις τραυματισμούς

Πανικός σε τρένο ICE από Μόναχο προς Βιέννη όταν επιβάτης επιτέθηκε με τσεκούρι. Τέσσερις τραυματίες και ένας σοβαρά, πιθανόν ο δράστης, που συνελήφθη.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά όταν δέχθηκαν επίθεση από άνδρα οπλισμένο με τσεκούρι σε υπερταχεία αμαξοστοιχία στην Κάτω Βαυαρία. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε τρένο τύπου ICE, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Μόναχο προς τη Βιέννη.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο δράστης επιτέθηκε ξαφνικά σε συνεπιβάτες του με "επικίνδυνο αντικείμενο", το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, ήταν πιθανότατα τσεκούρι. 

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν μέσα στο βαγόνι, καθώς επιβάτες προσπάθησαν να προστατευθούν και να περιορίσουν τον επιτιθέμενο.

Άμεση ήταν η αντίδραση των επιβατών που ενεργοποίησαν το φρένο έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα η αμαξοστοιχία να ακινητοποιηθεί κοντά στον σταθμό του Ζίμπαχ αμ Ίν.

 Ο δράστης περικυκλώθηκε από πολίτες, οι οποίοι κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν, ενώ ένας εξ αυτών φέρεται να του απέσπασε το όπλο και να του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι συριακής καταγωγής. Μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και την ακινητοποίησή του, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα κίνητρα της επίθεσης, εξετάζοντας τόσο το ενδεχόμενο μεμονωμένου περιστατικού όσο και πιθανά στοιχεία ριζοσπαστικοποίησης. 

Οι τέσσερις τραυματίες δεν διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικός με στολή προστασίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Προειδοποίηση για σοβαρή απειλή Χαμάς σε Γερμανία και Ευρώπη

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, Σινάν Σελέν, προειδοποίησε για αυξημένη απειλή από τη Χαμάς στη Γερμανία και Ευρώπη, τονίζοντας ότι ακόμη και με διαπραγματεύσεις ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει.
Αψίδα Καμπούλ Αφγανιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός αξιωματούχος συναντήθηκε με Ταλιμπάν για επαναπατρισμούς

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΣ βρέθηκε στην Καμπούλ για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν σχετικά με τον επαναπατρισμό Αφγανών εγκληματιών από τη Γερμανία. Οι συζητήσεις χαρακτηρίστηκαν θετικές, με έμφαση στην εφαρμογή της Σαρία.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ισχυρή οικονομικά Ευρώπη για ασφάλεια, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις

Ο καγκελάριος Μερτς υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρότερη, ενωμένη και ανταγωνιστική Ευρώπη, δύναμη ειρήνης, με λιγότερη γραφειοκρατία και ενίσχυση άμυνας, τονίζοντας ότι η αδυναμία υπονομεύει την ειρήνη και το ΝΑΤΟ παραμένει θεμέλιο.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ενισχύει τη συνεργασία ασφάλειας με τη Σόφια

Κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία, ο Γερμανός ΥΠΕΞ Βάντεφουλ χαρακτήρισε τις σχέσεις Βουλγαρίας-Γερμανίας ως στενή εταιρική σχέση στην ασφάλεια, ενώ δήλωσε υπέρ της εμβάθυνσης αμυντικής συνεργασίας και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του ΝΑΤΟ.
Στουρνάρας, Νάγκελ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Bundesbank Γιόακιμ Νάγκελ

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο Πρόεδρος της Deutsche Bundesbank Joachim Nagel συναντήθηκαν στην Αθήνα, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης και τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.
Κτίριο Ράιχσταγκ Βερολίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα ενότητας για τη γερμανική επανένωση και την προστασία της δημοκρατίας

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάλεσε τους Γερμανούς να ξεπεράσουν τους διχασμούς και να αγκαλιάσουν ένα νέο ξεκίνημα, τονίζοντας τη σημασία της δημοκρατίας και ισχυρής οικονομίας. Ο Μακρόν ζήτησε προστασία της δημοκρατίας.