ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τσέχικη σημαία Βατικανό
Φώτο: Shutterstock

Μπλακάουτ σε περιοχές της Τσεχίας λόγω βλάβης στο εθνικό δίκτυο

Μπλακάουτ σημειώθηκε το μεσημέρι σε περιοχές της Τσεχίας λόγω διακοπής τάσης στο εθνικό δίκτυο. Σε εξέλιξη η διερεύνηση της αιτίας από την CEPS.

Μερική διακοπή ρεύματος σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε διάφορες περιοχές της Τσεχίας, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία CEPS, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, η διακοπή προήλθε από βλάβη σε τμήματα του εθνικού δικτύου.

«Μέρος του συστήματος μεταφοράς είναι χωρίς τάση», ανέφερε η ανακοίνωση της CEPS, προσθέτοντας ότι η διακοπή επηρέασε μεγάλο αριθμό υποσταθμών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις περιοχές που επλήγησαν.

Τα αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες της εταιρείας εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης και την πλήρη επαναφορά της ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα, ο πολωνικός διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου (PSE) δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το μπλακάουτ στην Τσεχία δεν είχε καμία επίπτωση στο πολωνικό σύστημα ηλεκτροδότησης, επισημαίνοντας πως η λειτουργία του παραμένει ομαλή.

Η CEPS ευχαρίστησε τους πολίτες για την κατανόηση και προέτρεψε σε επαγρύπνηση μέχρι την πλήρη επίλυση του προβλήματος. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται από τις αρμόδιες αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογαριασμός ρεύματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόβοι για αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος Νοεμβρίου μετά το ράλι της χονδρικής

Ανησυχία για τα τιμολόγια Νοεμβρίου με φόντο τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών χονδρικής. Που οφείλονται οι ανισορροπίες ανάμεσα σε Κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια και ο ρόλος της Αυστρίας.
Υψηλή τάση πυλώνες ρεύματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαγωγές ρεύματος: Κέρδος 500 εκατ. στο ισοζύγιο, 9/10 μέρες εξαγωγές

Οι ελληνικές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας έφτασαν φέτος τα 550 εκατ. ευρώ, 25 φορές πάνω από το 2023. Η χώρα έγινε για πρώτη φορά καθαρός εξαγωγέας ηλεκτρισμού, βελτιώνοντας το εμπορικό ισοζύγιο και την ενεργειακή της θέση.
Ηλεκτρικό ρεύμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η παραγωγή ΑΠΕ αυξάνεται αλλά το ρεύμα παραμένει ακριβό για τους καταναλωτές

Παρά την εντυπωσιακή διείσδυση των ΑΠΕ, οι καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ασταθούς αγοράς και ελλείψεων στις υποδομές αποθήκευσης. Ποια είναι τα "κλειδιά" για φθηνότερο ρεύμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη η χονδρική τιμή ρεύματος, ανησυχία για νοικοκυριά - βιομηχανία

Σταθερά υψηλά κινείται η τιμή χονδρικής ρεύματος, ξεπερνώντας τα 150€/MWh και προκαλώντας έντονη ανησυχία για ανατιμήσεις στα τιμολόγια Νοεμβρίου και νέο κύμα πίεσης σε νοικοκυριά και βιομηχανία.
reyma-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «περίμενε» οι πάροχοι για το έλλειμμα των 400 εκατ. ευρώ από τις ΥΚΩ

Νέος ενεργειακός πονοκέφαλος για κυβέρνηση και παρόχους. Ελλειμμα 400 εκατ. ευρώ στον ΕΛΥΚΩ απειλεί να οδηγήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Στα 26 εκατ. η ετήσια επιβάρυνση των προμηθευτών ενέργειας.