ΓΔ: 2279.1 -0.43% Τζίρος: 314.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
Σημαίες Ουκρανίας και Ρωσίας, άρμα μάχης και χάρτης Ευρώπης, αντιπροσωπεύουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νέα ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας τη νύχτα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο Telegram ότι τη νύχτα η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με 597 drones και 26 πυραύλους.

Μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποίησε η Μόσχα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω Telegram. Συνολικά, εκτοξεύθηκαν 597 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και 26 πύραυλοι, πλήττοντας κυρίως τις δυτικές περιοχές της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Αντρίι Σίμπιχα, το νέο αυτό σφοδρό κύμα πυραύλων και drones προκάλεσε σημαντικές ζημιές και απώλειες στην πόλη Τσερνιβτσί, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, όπου τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σημαντικές απώλειες και εκτεταμένες ζημιές

Το επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων αποτέλεσαν, σύμφωνα με τον Σίμπιχα, οι πόλεις Λβιβ, Λουτσκ και Τσερνιβτσί, ενώ στόχοι δέχθηκαν και άλλες ουκρανικές περιφέρειες.

Περιγράφοντας τη κατάσταση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Σίμπιχα υπογράμμισε πως η Ρωσία εξακολουθεί να κλιμακώνει την τρομοκρατία της, προκαλώντας πολλαπλές απώλειες και καταστροφές σε κατοικημένες περιοχές. «Η Μόσχα συνεχίζει να προκαλεί απώλειες και να τραυματίζει αμάχους», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Ο Υπουργός Άμυνας προειδοποίησε επίσης ότι «η πολεμική μηχανή της Ρωσίας παράγει εκατοντάδες μέσα τρομοκρατίας κάθε ημέρα», επισημαίνοντας πως η διευρυνόμενη κλίμακα των επιθέσεων αποτελεί απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για ολόκληρη τη διατλαντική κοινότητα.

Επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Τσερνιβτσί, Ρουσλάν Ζαπαράνιουκ, δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις των ρωσικών drones και πυραύλων στην πόλη, σε απόσταση μόλις 40 χιλιομέτρων από τη Ρουμανία. Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν εκτεταμένες πυρκαγιές, ενώ υλικές ζημιές υπέστησαν κατοικίες, δημόσια κτίρια και βασικές υποδομές.

Στην πόλη Λβιβ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Πολωνία, ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβιι ανέφερε ότι η επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε 46 κατοικίες, ένα πανεπιστημιακό κτίριο, τα δικαστήρια της πόλης και περίπου 20 επιχειρηματικούς χώρους, επηρεάζοντας μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 2 νεκροί από ουκρανική πυραυλική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Τουλάχιστον δύο νεκροί και τρεις τραυματίες, ένας σε κρίσιμη κατάσταση, από ουκρανική πυραυλική επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, με σοβαρές ζημιές σε ενεργειακό δίκτυο και πολυκατοικίες, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στο Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας

Δύο νεκροί, μια 68χρονη και ένας 38χρονος, από επίθεση ρωσικού drone στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Την ίδια μέρα ξεκινούν τριμερείς διαπραγματεύσεις στο Αμπού Ντάμπι.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικά drones στην Ουκρανία και πυρκαγιά σε ρωσικές δεξαμενές

Τέσσερις νεκροί, μεταξύ τους ένα παιδί, και πέντε τραυματίες από ρωσικό πλήγμα με drones στον οικισμό Τσερκάσκε της ανατολικής Ουκρανίας το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τις αρχές του Ντονέτσκ. Δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές.