ΓΔ: 2508.78 0.85% Τζίρος: 10.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:37
Σημαία Ισπανίας

Πέντε τραυματίες από ταύρους στο φεστιβάλ της Παμπλόνα στην Ισπανία

Πολλοί από τους δρομείς, οι οποίοι είναι κυρίως άνδρες, εμπλέκονται στο τρέξιμο των ταύρων και συχνά προσπαθούν να αγγίξουν τα κέρατα ή τις πλάτες των ζώων καθώς τρέχουν.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα κατά την έκτη γύρα ταύρων στο φετινό φεστιβάλ Σαν Φερμίν στην ισπανική πόλη Παμπλόνα, μετέδωσε το DPA.

Τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας έλαβε ιατρική βοήθεια επί τόπου.

Πολλοί από τους δρομείς, οι οποίοι είναι κυρίως άνδρες, εμπλέκονται στο τρέξιμο των ταύρων και συχνά προσπαθούν να αγγίξουν τα κέρατα ή τις πλάτες των ζώων καθώς τρέχουν, σημειώνει το DPA.

Το φεστιβάλ της Παμπλόνα τιμά τον πολιούχο άγιο της πόλης, Άγιο Φερμίν, και πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο από τα τέλη του 16ου αιώνα. Η εκδήλωση συνεχίζεται παρά τις διαμαρτυρίες των τελευταίων δεκαετιών από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, ανέφερε το DPA.

Για οκτώ ημέρες, έξι ταύροι και αρκετά βόδια αφήνονται ελεύθερα κάθε πρωί μέσα από τα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης. Η διαδρομή μήκους 800 μέτρων οδηγεί σε μια αρένα όπου το βράδυ ξεκινά η παραδοσιακή ταυρομαχία, στην οποία οι ταύροι σκοτώνονται από ταυρομάχους. Ο τελευταίος αγώνας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Τα μακριά, αιχμηρά κέρατα των ταύρων μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρους τραυματισμούς. Από το 1924, 16 άνθρωποι έχουν πεθάνει στους αγώνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Βαρκελώνη κατοικίες
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρκελώνη: Βραχιολάκια για θερμοκρασία εργαζομένων στον καύσωνα

Η Βαρκελώνη διανέμει 1.400 βραχιολάκια που μετρούν τη θερμοκρασία εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους, ως μέτρο έγκαιρης προειδοποίησης για καύσωνες και προστασία από κινδύνους υγείας, λόγω της αυξανόμενης έντασης της κλιματικής αλλαγής.
Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Πρωτοφανής ζέστη με πάνω από 1.000 θανάτους τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο στην Ισπανία καταγράφηκαν 1.028 θάνατοι λόγω ζέστης, αριθμός υπερδιπλάσιος από το 2025. Η Aemet ανακοίνωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2026 ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί, με μέση θερμοκρασία 1,6°C πάνω από τα φυσιολογικά.
Θερμόμετρο με ήλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 212 θάνατοι από τον καύσωνα από Κυριακή έως χθες

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγείας Carlos III, τουλάχιστον 212 θάνατοι στην Ισπανία από Κυριακή έως Τετάρτη συνδέονται με τον καύσωνα, όπως δείχνει το σύστημα ΜοΜο που συγκρίνει την τρέχουσα θνησιμότητα με ιστορικά στοιχεία.
Τοπίο Τενερίφης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ξεκινά η απομάκρυνση επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο με χανταϊό

Η Ισπανία ξεκίνησε την απομάκρυνση επιβατών από κρουαζιερόπλοιο με εστία χανταϊού κοντά στην Τενερίφη. Ισπανοί επιβάτες θα μεταφερθούν στη Μαδρίτη με στρατιωτικό αεροσκάφος, χωρίς επαφή με άλλους.
Τοπίο Τενερίφης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τενερίφη: Το κρουαζιερόπλοιο θα εκκενωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα

Η απομάκρυνση των επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο με εστία χανταϊού στην Τενερίφη θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Δευτέρας, με προτεραιότητα στους Ισπανούς, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ισπανίας.