ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού κινούνται σε δρόμο με ερείπια στη Γάζα κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής.

Αμερικανός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τον θάνατο Αμερικανού πολίτη στη Δυτική Όχθη, μετά από αναφορές ότι Ισραηλινοί έποικοι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου Αμερικανό παλαιστινιακής καταγωγής.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τον θάνατο Αμερικανού πολίτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κάνοντας λόγο για συλλυπητήρια προς τους οικείους του, δίχως να παρέχει επιπλέον πληροφορίες επικαλούμενο «λόγους σεβασμού της ιδιωτικότητας της οικογένειας και των αγαπημένων» του θύματος.

Το περιστατικό αφορά, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA και το τοπικό υπουργείο Υγείας, τον 23χρονο Σαΐφ αλ-Ντιν Καμέλ Αμπντούλ Καρίμ Μουσαλάτ, αμερικανικής και παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να έχασε τη ζωή του έπειτα από βίαιη επίθεση από Ισραηλινούς εποίκους στην περιοχή Σιντζίλ, βόρεια της Ραμάλα.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις συγγενών του Μουσαλάτ στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, το θύμα, το οποίο ζούσε στη Τάμπα της Φλόριντα, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Το περιστατικό σημειώθηκε σε κλίμα αυξημένης έντασης, καθώς καταγράφηκαν και άλλοι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Έρευνα από τις ισραηλινές αρχές

Οι αρμόδιες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης, αναφέροντας πως λίγο πριν την επίθεση είχαν εκτοξευθεί πέτρες κατά Ισραηλινών στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα. Όπως επισημαίνουν, «μια βίαιη αντιπαράθεση εξελίχθηκε στη συνέχεια στην περιοχή», οδηγώντας στα τραγικά γεγονότα.

Εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Μουσαλάτ υπέκυψε στα τραύματά του μετά από εκτεταμένο ξυλοδαρμό από εποίκους στην Σιντζίλ.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο νεαρός άνδρας παρέμεινε τραυματισμένος στο σημείο για περίπου τέσσερις ώρες. Όπως αναφέρει ο Αμπντούλ Σαμάντ Αμπντούλ Αζίζ, κάτοικος γειτονικού χωριού, «ο στρατός μάς εμπόδισε να φθάσουμε σ’ αυτόν και δεν μας επέτρεψε να τον μεταφέρουμε. Όταν τελικά κατορθώσαμε να τον φθάσουμε, άφησε την τελευταία του πνοή».

Περαιτέρω εξελίξεις

Μερικές ώρες μετά το περιστατικό, εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη 23χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος αρχικά θεωρούνταν αγνοούμενος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο άνδρας εξέπνευσε μετά από πυροβολισμό στο στήθος, καθώς αιμορράγησε μέχρι θανάτου.

Το περιστατικό αναδεικνύει την αυξημένη ένταση και τα προβλήματα ασφαλείας στην περιοχή της Δυτικής Όχθης, φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών και το εύρος των συνεχιζόμενων συγκρούσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ κατά Χάρβαρντ για τις διαδηλώσεις Ισραήλ

Ομοσπονδιακός δικαστής της Βοστόνης απέρριψε την αγωγή της κυβέρνησης Τραμπ κατά του Χάρβαρντ για ανοχή σε αντισημιτικές ενέργειες υπέρ Παλαιστινίων, κρίνοντας πως δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος κύκλος συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στη Ρώμη στις αρχές Σεπτεμβρίου

Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρώμη, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σε Βηρυτό, Ιερουσαλήμ και Ουάσινγκτον. Υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ανέστειλαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και γειτονικών χωρών, με όρο ταχεία συμφωνία. Προειδοποίησε για χτύπημα άνευ προηγουμένου αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ισραήλ εξετάζουν πλήγματα σε ενεργειακές δομές του Ιράν

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδιάζουν βομβαρδισμούς σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν, πιθανώς το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πηγές του CBS News. Ο Τραμπ δεν έχει εγκρίνει ακόμη την επιχείρηση, με στόχο πιθανή διακοπή ρεύματος στην Τεχεράνη.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Tο Ισραήλ ικανοποιήθηκε από τη συμφωνία για την Χαμάς

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς στη Γάζα, τονίζοντας πως αποτέλεσε σημαντικό βήμα για τη Μέση Ανατολή και επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.