ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος

Σιλόπη Τουρκίας: Θερμοκρασία ρεκόρ στους 50,5°C – Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Στη νοτιοανατολική Τουρκία καταγράφηκε την Παρασκευή θερμοκρασία 50,5°C, σημειώνοντας το υψηλότερο ρεκόρ που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι αρχές.

Θερμοκρασία 50,5°C καταγράφηκε την Παρασκευή στη νοτιοανατολική Τουρκία, κάτι που αποτελεί απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών για τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Μετεωρολογίας, έσπασε το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 50,5°C στη Σιλόπη (…) στις 25 Ιουλίου» ανέφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργοστάσιο ενέργειας καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Ολική διακοπή λειτουργίας στον πυρηνικό σταθμό Τσερναβόντα

Η Nuclearelectrica ξεκίνησε τη διακοπή λειτουργίας και της δεύτερης μονάδας του πυρηνικού σταθμού Τσερναβόντα, λόγω χαμηλής στάθμης του Δούναβη εξαιτίας καύσωνα και ξηρασίας. Είναι η πρώτη καθολική παύση από το 2003.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Καύσωνας μπορεί να κοστίσει 10-15 δισ. ευρώ, λέει η υπουργός

Τα πρόσφατα κύματα καύσωνα στη Γαλλία μπορεί να κοστίσουν 10-15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος. Φέτος η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2022, με μεγαλύτερες πυρκαγιές και μεγαλύτερη ζημιά στη γεωργία.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει ξανά την Ιταλία

Ο καύσωνας παραμένει στην Ιταλία για άλλη μία εβδομάδα, με θερμοκρασίες έως και 40°C και νύχτες που δεν πέφτουν κάτω από 25°C. Ενίσχυση μέτρων προστασίας από Πέμπτη, λόγω αυξημένων κινδύνων για ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες.
Πλανήτης Γη ξηρασία
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μέτρα περιορισμού νερού στο 70% της χώρας λόγω ξηρασίας

Περίπου το 70% της Γαλλίας εφαρμόζει περιορισμούς νερού λόγω εντεινόμενης ξηρασίας και επαναλαμβανόμενων καυσώνων. Η κυβέρνηση συγκαλεί συνάντηση για την κρίση, ενώ 99 νομοί βρίσκονται σε ετοιμότητα ή κατάσταση κρίσης.