Φώτο: Shutterstock

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές παρότρυναν το Ριάντ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου

Η νομοθεσία των δύο γερουσιαστών προβλέπει την απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών και των πυραυλικών συστημάτων από τη Σ. Αραβία, στην περίπτωση που δε μειώσει την παραγωγή της.

Oι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Νταν Σάλιβαν και Κέβιν Κράμερ που εκλέγονται σε πετρελαϊκές πολιτείες των ΗΠΑ και πρόσφατα εισήγαγαν νομοθεσία για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Σαουδική Αραβία, δήλωσαν χθες ότι συνομίλησαν με τρεις αξιωματούχους από τη Σαουδική Αραβία και τους παρότρυναν να προχωρήσουν στην υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Η νομοθεσία των δύο γερουσιαστών εισήχθη τον Μάρτιο και προβλέπει την απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών και των πυραυλικών συστημάτων Patriot και THAAD από τη Σαουδική Αραβία, στην περίπτωση που δε μειώσει την πετρελαϊκή παραγωγή της.

Στο μεταξύ, η πετρελαϊκή εταιρία της Σαουδικής Αραβίας Saudi Aramco θα καθυστερήσει εκ νέου την ανακοίνωση της τιμολογιακής πολιτικής της για το μήνα Μάιο, η οποία αναμένονταν να ανακοινωθεί σήμερα.

Οι εξαγωγικές τιμές του αργού πετρελαίου για μήνα Μάιο, αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν αύριο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τύμπανα πολέμου στον Περσικό, έρχονται αντίποινα στο Ιράν

Στοιχεία για την εμπλοκή του Ιράν στις επιθέσεις κατά της Aramco ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει η Σ. Αραβία. Στο Ριάντ μεταβαίνει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ. «Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», τονίζει ο αντιπρόεδρος Πενς.
ΔΙΕΘΝΗ

Το χρονικό της κρίσης στον Περσικό Κόλπο

Έντονη είναι η παγκόσμια ανησυχία για το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, μετά την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στη μεγαλύτερη κρίση στον Περσικό Κόλπο τα τελευταία χρόνια.