ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χάρτης Ρωσίας με σημαία
Φωτογραφία Shutterstock

Ρωσία: 25 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σε Ραστόφ και Σταυρούπολη

Η αεράμυνα της Ρωσίας κατέρριψε 25 ουκρανικά drones σε Ραστόφ και Στάβροπολ τη νύχτα, με το υπουργείο Άμυνας να συνεχίζει τις επιχειρήσεις χωρίς να αποκαλύπτει τον συνολικό αριθμό εκτοξεύσεων.

Οι ρωσικές αντιαεροπορικές δυνάμεις ανακοίνωσαν την κατάρριψη 25 ουκρανικών drones, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε δύο διαφορετικές περιοχές, στην περιφέρεια Ραστόφ και στο Στάβροπολ Κράι. Την είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο σχετική ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργείου, οι επιχειρήσεις απόκρουσης αεροπορικών απειλών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς η περιοχή παραμένει στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημερώνει τακτικά για τον αριθμό των drones που καταρρίπτει, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει επίσημα τον συνολικό αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εξαπολύουν οι ουκρανικές δυνάμεις. 

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, «το υπουργείο συνήθως ανακοινώνει μόνο πόσα drones καταρρίφθηκαν, όχι πόσα εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones άφησε το Κίεβο χωρίς ρεύμα

Νέα ρωσική επίθεση σημειώθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα με πυραύλους και drones, προκαλώντας διακοπή ρεύματος στα ανατολικά της πόλης. Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα καταφύγια λόγω του κινδύνου.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στη Σούμι

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες στην περιφέρεια Σούμι της βόρειας Ουκρανίας από επιθέσεις ρωσικών drones, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Χριχόροφ. Τα πλήγματα σημειώθηκαν σε τρεις διαφορετικές κοινότητες.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικά πλήγματα, λέει η Ρωσία

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και ένα τραυματίστηκε από ουκρανικά χτυπήματα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 53 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το RIA.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπεσε κοντά σε πυρηνικό σταθμό χωρίς ζημιές

Η ρωσική Rosenergoatom ανακοίνωσε κατάρριψη ουκρανικού drone που αποπειράθηκε να πλήξει τον πυρηνικό σταθμό Νοβοβαρόνεζ στο Βαρόνεζ. Δεν σημειώθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, ούτε αλλαγές στα επίπεδα ραδιενέργειας.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Μόσχα ανέκοψε 210 ουκρανικά drones σε μαζική επίθεση Κιέβου

Η Ρωσία δήλωσε ότι αναχαίτισε 210 ουκρανικά drones σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις του Κιέβου από το 2022, εξουδετερώνοντας κυρίως πάνω από το Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ, καθώς και 16 drones στη Μαύρη Θάλασσα σήμερα το πρωί.