Φώτο: Shutterstock

Στα 110 δισεκ. ευρώ το γαλλικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης

Tο πακέτο περιλαμβάνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για βοήθεια σε μεγάλες εταιρείες ενώ μέσα σγτις επόμενες ημέρες θα προσφερθεί στήριξη και στον όμιλο Air France KLM.

Η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το αναμενόμενο κόστος των μέτρων της για τη στήριξη της οικονομίας κατά την κρίση του κορονοϊού στα 110 δισεκ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της.

«Θα πάμε από τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ σ' ένα πρώτο σχέδιο οικονομικής στήριξης στα περίπου 110 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ στον ραδιοσταθμό RTL, επιβεβαιώνοντας πληροφορία του Reuters.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το πακέτο περιλαμβάνει 20 δισεκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για βοήθεια σε μεγάλες εταιρείες και δήλωσε πως τις επόμενες ημέρες θα προσφερθεί στήριξη και στον όμιλο Air France KLM.

Χθες, αναθεώρησε αρνητικά η γαλλική κυβέρνηση τις οικονομικές της προβλέψεις, καθιστώντας άκυρες προηγούμενες εκτιμήσεις μετά τη νέα παράταση για ένα μήνα στο πανεθνικό «lockdown».

H κυβέρνηση προέβλεψε ύφεση γύρω στο 9% το 2020 και δημόσιο χρέος στο 115% του ΑΕΠ, που εάν επαληθευτεί θα αποτελέσει τη χειρότερη επόδοση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομία της ευρωζώνης κατά τη μεταπολεμική περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπροστά στο φάσμα του lockdown, χώρες και πόλεις σε όλη την Ευρώπη

«Τα νούμερα του Σεπτεμβρίου πρέπει να χρησιμεύσουν ως κώδωνας συναγερμού στην Ευρώπη», όπου τα νέα κρούσματα είναι πλέον περισσότερα από εκείνα του Μαρτίου και του Απριλίου, προειδοποίησε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ.