ΓΔ: 2210.85 0.14% Τζίρος: 304.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι: Η Ρωσία ίσως εντείνει σύντομα τις επιθέσεις της στο μέτωπο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία ίσως εντατικοποιήσει σύντομα τις επιθέσεις στο μέτωπο για να επιτύχει καλύτερες διαπραγματευτικές συνθήκες.

Η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσει σημαντικά τις επιθέσεις στις προωθημένες θέσεις του μετώπου τις επόμενες ημέρες, με στόχο τη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών πολιτικών συνθηκών για μελλοντικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι, σε σχετική ανάρτησή του στην πλατφόρμα X μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, επισήμανε ότι «καταγράφουμε την κίνηση και προετοιμασίες ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων. Φυσικά, θα αντιδράσουμε, αν χρειαστεί, ασύμμετρα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαμαρτυρία για τη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Γροιλανδία: Απορρίπτει κατηγορηματικά τα αμερικανικά σχέδια κατάληψης

Η κυβέρνηση της Γροιλανδίας απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αμερικανικής κυριαρχίας στο νησί και δηλώνει ότι θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για την εγγύηση της άμυνας της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Ρούτε για ασφάλεια Αρκτικής - Σωστές κινήσεις Τραμπ στη Συμμαχία

Το ΝΑΤΟ εξετάζει νέα μέτρα για την ασφάλεια της Αρκτικής, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ρούτε, λόγω αυξημένων ρωσικών και κινεζικών δραστηριοτήτων, τονίζοντας τη σημασία της συλλογικής προστασίας της περιοχής.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Το ΝΑΤΟ εξετάζει επόμενα βήματα για ενίσχυση ασφάλειας στην Αρκτική

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, είπε από το Ζάγκρεμπ ότι η Συμμαχία επεξεργάζεται τα επόμενα βήματα για να ενισχυθεί η ασφάλεια στην Αρκτική, μετά τις δηλώσεις Τραμπ για Γροιλανδία.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Κουμπίλιους: Κατάληψη της Γροιλανδίας με βία από ΗΠΑ θα σήμαινε τέλος της Συμμαχίας

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Άμυνας Άντριους Κουμπίλιους προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη βίαιη κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα οδηγούσε σε κατάρρευση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίζει τη Δανία βάσει της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγος ΥΠΕΘΑ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια στην Αρκτική

Ο Βέλγος υπουργός Άμυνας ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει επιχείρηση στην Αρκτική για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες των ΗΠΑ και να διασφαλίσει τη διατλαντική ενότητα, με αφορμή τις κινήσεις Τραμπ για τον έλεγχο της Γροιλανδίας.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ να συζητήσουν τις ανησυχίες ασφάλειας στο ΝΑΤΟ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι οι ανησυχίες ασφαλείας στον βόρειο Ατλαντικό πρέπει να συζητούνται στο ΝΑΤΟ και ενόψει συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του αναφέρθηκε σε κοινή αντιμετώπιση ρωσικών ή κινεζικών απειλών.